5 tény, amit nem tudtál a LED fényről

Ha a LED fényre gondolunk, gyakran fiatalkorunk diszkó-emlékei és az ott villódzó LED lámpák jutnak eszünkbe. De talán már tudjuk, hogy a LED (light-emitting diode), azaz a fényt kibocsátó dióda ennél sokkal több!

A LED lámpák különböző hullámhosszú fényei különböző mélységekben hatolnak a bőrbe, számos jótékony biológiai folyamatot elindítva; így elősegítik a bőr fiatalítását és gyógyulását. Ez a terápia a FOREO  nemrég debütált UFO 2 okos arcmaszkjában is megtalálható. A svéd beauty-tech márka most összegyűjtött 5 tényt, amit a LED fényről tudni érdemes.

 1. TÉNY – A LED fényterápiát eredetileg a NASA fejlesztette ki

A NASA kezdte el a LED fényterápiát alkalmazni az űrhajó-küldetések során, növénytermesztési kísérletekhez. Nem sokkal ezután rájöttek, hogy ez a módszer segít a fénynek mélyebbre jutni a szövetekben, így a sérült bőr gyorsabban gyógyul és a szövetek hamarabb regenerálódnak. Manapság a fénytechnológiának számos alkalmazási területe van, a szépségipartól a fizikoterápiáig. Daganatos megbetegedéseknél is gyakran használják, mert bizonyos esetekben képes csökkenteni a sugárterápia és a kemoterápia fájdalmas mellékhatásait.

 1. TÉNY – A vörös és infravörös sugarak csökkenthetik a cellulit mennyiségét

A vörös és infravörös sugarak bizonyítottan fokozzák a vérkeringést és ezáltal a kollagén és elasztin termelést. A vörös-fényterápiát a sérült bőr gyógyítására és feszességének javítására is használják, tehát ideje búcsút mondanunk az öregedés jeleinek és köszönteni a fiatalabb önmagunkat. 

 1. TÉNY – A LED fényterápia segíthet a napkárosodott bőrön is

A LED fényterápia, különösen a sárga fény segíthet eredményesen harcba szállni a napégés okozta bőrkárokkal, miközben nyugtatja az égett felületet. A bőrpírt is csökkentő fénykezelés ráadásul nem tartalmaz ultraibolya sugarakat, így teljesen biztonságos a használata, akár rendszeres alkalmazás mellett is. Más agresszívabb módszerektől eltérően, mint pl. a lézerterápia, a LED nem égeti a bőrt és nem okoz fájdalmat.

 1. TÉNY – A zöld fény nyugtat, és képes enyhíteni a krónikus fájdalmat

A bőrkiegyenlítő és élénkítő hatásáról ismert zöld fényt több szempontból is vizsgálta tanulmányaiban a Dr. Mohad Ibrahim, az Arizonai Egyetem professzora. Legizgalmasabb megállapításai között szerepel, hogy a zöld színű LED fény képes csökkenteni a migrénes és egyéb krónikus fájdalmat. Fájdalomcsillapító tulajdonságainak és a neuropátiás fájdalom blokkolásának köszönhetően a zöld fényterápia forradalmian új módszert jelenthet a különböző típusú krónikus fájdalmak kezelésében.

 1. TÉNY – Az élénk fehér fény növeli a tesztoszteron szintet, és nagyobb szexuális elégedettséget eredményez az alacsony szexuális vágyú férfiakban.

A fehér fény feszesít a bőrt és csökkenti a puffadást, de ez nem minden! Számos tanulmány bebizonyította az élénk, ragyogó fehér fény növeli a nemi vágyat és emeli a tesztoszteron szintet. A Sienai Egyetem kutatása összefüggést talált a fényterápiás kezelés és az LH hormon (luteinizáló hormon) szintjének emelkedése között, amely bizonyítottan emeli a férfiak tesztoszteron szintjét.

A FOREO úttörő innovációja, az UFO 2 okos arcmaszk teljes spektrumú LED-es fényterápiával elérhető a  www.foreo.com oldalon.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

 1. Jani

  Olyan, hogy feher feny, nincsen.
  Az emberi szem latja bizonyos hullahosszu fenyek valamilyen kevereket fehernek.
  Ez embertol is fugg, azaz masik ember ugyanazt nem biztos, hogy fehernek latja
  Az egy ember altal fehernek mondott feny kb vegtelen sokfelekeppne allhat elo.
  Igy az 5.os pontnak nincs sok ertelme, feletteb gyanus.
  Amenniben a szervzetre valo hatas a hullamhossztol fugg (valoszinu) akkor a kulonbozi, fehernek latszo fenyek kulonbozo hatast valtanak ki.

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.