5 jel, hogy szellem van a házban!

Különös álmok, furcsa szagok, mozgó tárgyak. Csupán a képzeleted űz veled tréfát, vagy esetleg a túlvilág próbál veled kapcsolatba lépni? Íme a leggyakoribb jelek, melyek paranormális tevékenységre utalhatnak!

Nehéz megítélni mikor bukkantak fel az első kísértethistóriák, az azonban biztos, hogy a középkorban élték aranykorukat. Nem rekedtek meg azonban a középkorban, hanem később is számos legenda született szerte a világon. Egyesek szerint, kétség sem fér a kísértetek jelenlétéhez, mások örök pesszimisták maradnak.

Egy biztos, bizonyos jelenségeket még a tudomány emberei sem mindig tudnak megmagyarázni. A paranormális jelenségek hívői szerint, a kísértetek olyan lények, melyek sokszor nincsenek annak tudatában, hogy meghaltak és nem tudnak elszakadni az adott helytől. És bár könnyen előfordulhat bárkivel, hogy csak a képzelete csapja be, ha gyakran tapasztalod a most következő jeleket, könnyedén gyanút foghatsz, hogy szellemek garázdálkodnak otthonodban!

Furcsa viselkedés az állatoknál

Az állatok, mint például a kutya és a macska érzékelik legtisztábban a kísérteteket: minden valószínűség szerint, mindez a hőkisugárzásnak, és a fény finom változásainak köszönhető. Az állatoknak sokkal fejlettebb hő és fényérzékelésük van, mint az embernek. Előbbi azért fontos, mert médiumok szerint, az elhunytak jelenlétét nagy hőváltozás jelzi leginkább.

Éppen ezért nem árt odafigyelned, kisállatod megváltozott szokásaira, esetleg váratlan reakcióira! Ilyen jelek lehetnek, ha kutyánk sokáig a semmibe mered, akár perceken keresztül is képes kitartóan nézni egy pontot, elfeledkezve mindenről. A macskák szintén élen járnak ebben: nemrégiben arról adtak hírt, hogy Amerikában a providence-i idősek otthonában a cica képes volt előre megérezni az ott élők halálát. Így az ápolók külön figyelték, kihez megy oda.

kisertet640

Mozgó tárgyak

A legjellemzőbb jelenési forma, amikor kisebb-nagyobb tárgyak elmozdulnak, olykor a levegőbe emelkednek. Ezekre eddig a szellemvadászok körében sem született válasz. A legegyértelműbb jel olykor, hogy olyan tárgyak tűnnek el, melyekről korábban pontosan tudtuk hova tettük. Ezzel csupán azt jelzik, hogy jelen vannak, ám érdemes vigyázni, mert azok a szellemek, melyek bútortologatásra adják fejüket, bizony sok esetben érkezhetnek rossz szándékkal!

Különös illatok

Gyakori eset, hogy különös, olykor jó, máskor pedig rossz szagok útján érezzük a kísértetek jelenlétét. Ilyenkor jellemzően sehogy sem találjuk a szag forrását. Ezek az illatok jellemzően a szellemhez kapcsolódnak. Ez történt a Summerwind-kúria esetében is, ahol sokáig érezték a lőporszagot, pedig semmi nem indokolta azt. Persze olykor a jelenségre más megoldás is van: az is előfordulhat, hogy szó sincs szellemről, bizonyos helyek ugyanis gyakran megőrzik a régi idők illatait.

Szokatlan hőmérséklet változás

Veled is megesett már, hogy hirtelen fuvallatról azt gondoltad, hogy szellő, pedig csukva volt az ablak? Az egyik legklasszikusabb jel, mikor hirtelen megmagyarázhatatlan hőváltozást tapasztalunk a szoba egyik részében. Eddig nem született rá magyarázat, mégis gyakorta számoltak be arról, hogy más különös paranormális jelenségeket hirtelen hőmérséklet változás követte, és a levegő szinte megfagyott.

Elektromos interferencia

Szellemek jelenléte során gyakran találkozhatunk maguktól ki-be kapcsolódó elektromos készülékekkel. A lámpa vagy a rádió magától bekapcsolódik, és minden ok nélkül furcsa jelzéseket ad. A paranormális jelenségek hívői úgy vélik ilyenkor a hallottak próbálnak velünk kapcsolatot teremteni. Az egyik leghíresebb eset 1970-ben történt, mikor a Thornton Heath-ben található kisváros lakói arra riadtak az éjszaka, hogy hirtelen bekapcsolt a rádió. És ez csak kezdet volt: később bútorok mozdultak el maguktól, és a család nyugalmát folyamatos kopogás zavarta meg!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.