5 hatékony trükk a memória javítására

Ha mostanában úgy érzed, mindent elfelejtesz, elhagyod az esernyődet, azt sem tudod, hol tetted le a kulcsokat, akkor jó helyen jársz!

 
 

Lehet, hogy egyszerűen csak túl sok információt tárol az agyunk és ki kell zökkenteni, hogy ismét a régi legyen a memóriánk. Ne aggódjunk, a memória fejleszthető, úgyhogy még az is lehet, hogy jobb lesz, mint új korában.

Nézzük, mit tehetünk, hogy jobb legyen a memóriánk. 

RUTIN

Annak érdekében, hogy ne aprózódjon el a figyelmünk napközben, vezessünk be egy rutint, amihez igazodni tudunk.

 

EGYSZERRE EGYET

Egyszerre csak egy dologra összpontosítsunk! Ha online meetingen vagyunk, ne kezdjünk el webshopokat böngészni, ha reggelizünk, ne görgessük a TikTokot.

Foto:pixabay.com

MEDITÁCIÓ

Ahhoz, hogy a memóriánk ismét a régi legyen, meg kell tanulni összpontosítani. A meditáció sokat segít az agy figyelemért felelős területeinek fejlesztésében.

 

KIKAPCS

Szenteljünk elegendő idő a kikapcsolódásra. Itt most nem hangos koncertekre vagy baráti csevejre kell gondolni elsősorban, hanem sétákra, túrákra. Olyan tevékenységekre, ahol aktívan ki tudunk kapcsolódni.

 

SPORT

Ha nem vagyunk nagy sportemberek, jó, tudni, hogy a heti rendszerességgel végzett edzés nem csak a testet, de az elmét is karban tartja. Edzés után javulnak az olyan készségek, mint a koncentráció és a memória.

 

Az alvással az időskori memóriazavarok ellen

Forrás: nuus.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.