5 gyakorlati tipp, amivel felpörgetheti a munkát

Adunk néhány tanácsot, amivel javíthatja a koncentrációját, és hatékonyabbá teheti és felpörgetheti a munkáját a munkahelyén.

1. Kapcsolja ki a zavaró tényezőket hogy könnyen végezhesse a munkát

Csipogás, sípolás, rezgés, zizegés! 2016-ban folyamatosan jönnek a figyelmeztető jelzések. Mindenki előtt értesül róla, hogy eltűnt a szomszéd macskája (munkaidejében). Miért? Mert folyton jönnek a mobiljára az értesítések. Ha teheti vagy kapcsolja ki, vagy halkítsa le a telefonját a munkahelyén, ha ezt nem tudja ezt megtenni, akkor legalább képernyővel lefelé helyezze az asztalára.

Amennyire lehet, korlátozza a közösségi média használatát, ha szüksége van rá, akkor legalább a figyelmeztetéseket kapcsolja ki.

5 gyakorlati tipp, amivel felpörgetheti a munkát

2. Fókuszáljon a főprojektre a munkában

Egyes tevékenységek nagyobb koncentrációt igényelnek a munkafolyamatban. Tervezzen be blokkokat ezeknek a hangsúlyos részeknek, amikor csak az adott dologra koncentrál. Ezen időszakok alatt ne engedje meg se magának, se másnak (e-mailekkel, telefonhívásokkal sem), hogy elterelje a figyelmét. Akár egyeztethetnek a kollégákkal is, és tarthatnak közös blokkokat, amikor némaság honolna az irodában.

3. Hozzon létre egy nyugodt munkakörnyezetet a munkában

Ebből következik a következő tippünk: a csendes munkakörnyezet. A nyitott terű iroda hozzájárul a kreatív környezet megteremtéséhez, de figyelemelterelésre is épp úgy alkalmas. Két kolléga épp a hétvége eseményeit beszéli meg, egy munkatárs hangos telefonhívást folytat, egy másik kalapál a billentyűzeten; ezek mind zavaró tényezők. Ha tényleg koncentrálni szeretne, keressen egy nyugodt helyet, vagy próbáljon meg füldugóval dolgozni. A füldugó szűrője nem zár ki mindent, de tompítja a zavaró hangokat, így jobban tud fókuszálni a feladatára.

4. Igyon sokat a munkahelyén

A testünk 2/3-a víz és az agyunk 80-90%-a szintén víz. Tehát ha nem iszik eleget (, persze nem kávéra célzunk), az is a munka rovására mehet. A javaslatunk főleg víz fogyasztásra korlátozódik, de teát is ihatunk, ha éppen ahhoz van kedvünk.

5. Tartson igazi szünetet , utána folytassa a munkát

Ha gyorsan bedob egy szendvicset az asztalánál, az nem valódi szünet. Igazán javítja a koncentrációt egy fél órás szünet. A legjobb megoldás a friss levegőn egy jó nagy séta! Aközben tényleg kiszellőzik az ember feje, utána pedig hatékonyabban folytatódhat a munka.

Önnek van valami bevált trükkje, amivel újra felpörgeti magát a munkahelyén? Ossza meg velünk!

Forrs: Minden, ami hallás


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.