5 dolog, amiért szeretjük a tavaszt!

A tavasz mindig az új kezdetet jelképezi. Ilyenkor nem csak a természet ébredezik téli álmából, de mi magunk is új erőre kapunk az első napsugaraktól. Íme 7 ok, ami miatt közel áll a szívünkhöz ez az évszak.

1. Szerelem a levegőben

Biztosan te is érezted már azt a bizonyos tavaszi zsongás, környezetünk felébred, és minden energiával, melegséggel töltődik fel. Szakértők szerint, mindez a téli fényhiány után fellépő tavaszi bőségre vezethető vissza, amire a szervezet pozitívan reagál, mindezt fokozott érzelmi aktivitás követi. A virágillat, és a napfényes pillanatok miatt fogékonyabbak vagyunk a pozitív érzelmekre, és a szerelemre.


2. Friss gyümölcsök
A téli ingerszegény, influenza szezon után a friss gyümölcsökre hihetetlenül ki van éhezve a szervezet. Tavasszal ismét elárasztják a boltokat a finom édes gyümölcsök és zöldségek. Kapj fel egy receptkönyvet, és készíts egzotikus salátákat, turmixokat, vagy néhány finom koktélt!

tavaszi _öltöztesd_ a lakásodat
3. Több idő a szabadban
A természet ébredésével szervezetünk egyre többet vágyik a szabadba, és a friss levegőre. Itt az ideje a régóta várt grill partiknak, és lassan elővehetjük a piknikkosarakat is.

tavaszi_ultetes2
4. Eljött a kertészkedés ideje!
A kertészkedés szerelmeseinek szomorú lehet látni, ahogy télen hó teríti be gondosan ápolt kertjüket. A fagypont elmúltával, és a meleg közeledtével azonban elővehetjük a felszerelést, és ismét színekkel tölthetjük meg otthonunkat.

5. Nincs többé fagyoskodás!

Végre nem kell több rétegbe burkolóznunk ahhoz, hogy kilépjünk a szabadba, vagy a buszmegállóban dideregnünk. A hőmérő higany szála ugyanis egyre följebb kúszik.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.