4 hamis és 4 igaz szépségmítosz!

A legfurcsább babonákat és procedúrákat is végrehajtjuk, ha azt egy ismerősünk tanácsolja. Lássuk, mely őrült tippet fogadjuk meg, és melyiket ne próbáljuk ki!

Szépségmítosz – igaz, hamis

Ha kitépem az ősz hajszálamat, kettő nő helyette

Ez hamis. Ha valaki elkezd őszülni, az ellen bizony csak hajfestékkel tehet. Ha valamilyen úton-módon megszabadul a fehér száltól, ebből még nem következik, hogy emiatt a többi hajszála is megőszül. Az őszülés egy természetes folyamat, amelyet sem gyorsítani, sem pedig lassítani nem lehet az ősz hajszálak eltűntetésével.

A majonézt balzsamként is használhatom

Ez bizony igaz! Akármennyire is hihetetlen a tányérunkra kerülő majonézt akár a hajunk fényesítésére is használhatjuk! Az igazi majonézt, amelynek összetevői között valódi tojás és olaj szerepel, nyugodtan a hajkoronánkra is kenhetjük balzsamként.

A majonéz zsírsavakban és proteinben gazdag, melyekről a hajápoló készítmény reklámokból már értesülhettünk, hogy igen jótékony hatással vannak hajszerkezetünkre.

haj27

Ha kopaszra borotválom a fejem, jóval vastagabb haj nő rajta

Semmi köze a valósághoz! A teljesen lecsupaszított fejbőr nem oldja meg a vékony hajszál problémáját. Nem újul meg a haj attól, ha teljesen leborotválom. A visszanőtt szőrös fejfedő kezdeti szúrósságától tűnhet erősebbnek, vastagabbnak a haj.

A fogkrém eltűnteti a pattanást

Ez javarészt így van. A fogkrémben összetevői (mentol, fluor) hűsítik, lenyugtatják és szárítják a pattanásos bőrfelületet. Akadnak azonban, akiknek érzékeny bőrét a fogkrém nem lenyugtatja, hanem vörössé és még érzékenyebbé teszi. Érdemes fogpaszta helyet pattanás elleni készítményeket használni!

jeg1

Jéggel összehúzhatóak a pórusok

Sajnos nem igaz. Az, hogy valakinek tágak a pórusai leginkább genetikai okokra vezethető vissza. A pórusokat semmilyen procedúrával nem tudják kisebbé tenni. A jégtől frissebbnek, a víztől tisztábbnak érezhetjük bőrünket, de ettől még pórusaink mérete nem változik.

A fáradt lábat felfrissíti a lábmosás

Ez így van! Erős igénybevételt követően a fáradt végtagok erei megdagadnak. Ha megáztatjuk lábainkat egy hosszú, húzós nap után, azzal felfrissítjük a vérkeringésünket, ezzel enyhíthetjük a bennük lévő fájdalmat.

A bőrre kent sörtől aranyra barnulhatok

Semmiképp sem igaz! A sörnek semmilyen pozitív hatása sincs a barnulásra! A nedves felületet jobban éri a nap és emiatt talán jobban is barnulhatunk, de ez az áldásos hatás nem a sörnek, hanem általában a víz alapú folyadékoknak köszönhetjük. A sörtől legfeljebb jobban jönnek ránk a legyek, de hogy barnábbak nem leszünk tőle, az biztos!

sor8

A keresztbe tett lábak ronthatnak a visszereken

A visszeres lábon nem segít ez a lábtartás. Bár kezdetben kellemesnek hathat, ha hosszabb ideig ülünk keresztbe tett lábbal, a már meglévő visszereink megkeseríthetik életünket. Önmagában ez a lábtartás azonban, ha nem alakult még ki visszér a végtagon, nem „gerjeszti” visszerek létrejöttét.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.