3 szőlős arcápoló recept

Tudtad, hogy a szőlőlé kiváló arctisztító minden bőrtípusra? Lehámlasztja az elhalt hámsejteket puha, és üde bőrt hagyva maga után. Íme három szőlős vitaminbomba recept!

A következő három receptet otthon is könnyen elkészíthetjük, ám ezek nem belsőleg, hanem külsőleg töltenek föl minket, pontosabban az arcbőrünket.

Szőlős arctisztító minden bőrtípusra

Hozzávalók: 2-3 fürt szőlő

Elkészítés: Vágd félbe a szőlőszemeket, majd a levét oszlassuk el az arcunkon elkerülve a szemeket és a szájat. Langyos vízzel öblítsük le.

Szőlő maszk olajos bőrre

Hozzávalók: 1 evőkanál szőlőlé, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál menta lé (ezt könnyen elkészíthetjük, ha a mentaleveleket leforrázzuk, majd a szűrt levet hagyjuk kihűlni), hideg víz, rózsavíz

szőlőmag

Elkészítés: Keverjük össze a szőlő, a menta, valamint a citrom levét. Oszlassuk el az arcbőrünkön. Várjunk 20 percet, majd öblítsük le. Ezután keverjük össze a vizet a rózsavízzel, és ezzel is kenjük be arcunkat.

Szőlős, kamillás arcmaszk

Hozzávalók: 10 szőlő, 2 evőkanál kamilla tea, 2 evőkanál kukorica liszt

Elkészítés: Keverjük össze a kamilla teát és a kukorica lisztet paszta állagúra. Nyomjuk szét a szőlőt, és adjuk a keverékhez. Keverjük össze jól! Oszlassuk el arcunkon a masszát, hagyjuk hatni 15 percig mielőtt leöblítjük.

Forrás: https://napidoktor.hu/index