15 titok, a nyári loknik érdekében

A napsugárzás a hajadat is károsítja. Nem is beszélve a klóros strandvízről vagy sós tengerről, a száraz, poros levegőről.

Ha megfogadod tanácsainkat, akkor továbbra is gyönyörű marad a hajad!

Tartsd tisztán

1. Csak a fejbőrödet mosd, utána öblíts! A hab, amúgy is lefolyik a hajadon a mosás során gyengéden tisztítva azt, anélkül, hogy kiszárítaná.

2. Soha ne moss hajat úszás előtt, mivel a vízben található szárító hatású vegyszerek elvonják a hajad számára értékes olajakat, kiszárítva azt.

3. Méregtelenítsd loknijaidat! Úszás után használj EDTA-t (etiléndiamin-tetraecetsav) tartalmazó sampont, ez kitisztítja majd a klórt a hajadból.

4. Ha a hajad vékonyszálú, keress tiszta, áttetsző formulájú sampont. A krémes samponok jobban hidratálnak, de elnehezíthetik a vékonyszálú hajat.

Hidratálj

5. Enyhítsd hajad szárazságát egy csináld-magad pakolással: Mixelj össze egy fél avokádót 2 evőkanálnyi olívaolajjal, masszírozd a hajadba, és 20 perc után öblítsd le.

6. Tegyél repülés előtti előkészületeket.  Ha lágy lenolajat kensz a hajvégekre utazás előtt, megóvja a kiszáradástól a repülés alatt.

7. Mély-hidratálás: hetente érdemes ápolni, kezelni a kényes hajat, például hidratáló hatású karitévaj tartalmú készítményekkel.

8. Nyerj többet egy pakolással. Azt szeretnéd, hogy a hidratáló felszívódjon? Csavarj a fejed köré egy selyemsálat! (ez nem szívja be annyira az értékes összetevőket, mint egy törölköző).

Legyenek egészségesebbek a hajszálaid!

9. Egyél fehérjét az erősebb hajért. A haj keratinból épül fel, ami egy fehérje. Ha fehérje gazdag ételeket (halat, diófélét) juttatsz étrendedbe, segít megerősíteni a hajszálaidat.

10. Az extra vékony szálúaknak érdemes otthon hetente legalább külön foglalkozni a hajukkal, ápolni azt.

A cikk folytatását és további 5 tippet a KamaszPanasz oldalán olvashattok!

Forrás: https://napidoktor.hu/index