10 furcsa dolog, amit testünk árul el rólunk!

Eddig is tudtuk, hogy a szem a lélek tükre, de azt biztosan nem, hogy atlétikai képességeinkre is következtetni lehet belőle! Ez és számos egyéb titok tárul fel rólunk, ha valaki jobban megnézi testfelépítésünket!

Testünk igazi nyitott könyv lehet azok számára, akiket érdekelnek az apró részletek!

Árulkodhat a képességeinkről, arról, miben vagyunk tehetségesek, de arról is, mi történhet velünk a jövőben. Kukkantsunk bele, mire jutottak kutatók tanulmányai a fizimiskánkkal kapcsolatban!

1. Mellkas

Ha egy nőről azt halljuk, „meg van áldva”, vajon a melleire vagy az agyára célzunk-e? Akkor sem tévedünk, ha mindkettőre gondolunk. A Chicago-i egyetem tanulmánya során a szociológusok 1200 nőt vizsgáltak: különböző kosárméretűeket választottak és IQ-tesztet csináltattak velük. A nagyobb mellű hölgyekről kiderült, hogy átlagosan 10 ponttal teljesítettek jobban, mint a többiek. A kutatók nem tartják kizártnak, hogy lehet kapcsolat a nemi hormonok szintje és az intelligencia között, de lehetséges, hogy csupán természetes szelekcióról van szó.

Foto:123rf.com

2. Derék

Karcsú a derekunk? Valószínűleg hosszú életűek leszünk – állítja egy tanulmány, melynek felfedezései összefüggésbe hozták a nagyobb haskörfogatot és magasabb halálozási gyakorisággal. Mi több, a kockázat ugyanolyan nagy volt a derék méret kapcsán akkor is, ha az illető egyébként normális testsúlyúnak számított. Ez különösen igaz a nők esetében. A derék mérete tehát kulcsfontosságú az optimális egészséghez!

Foto:pixabay.com

3. Köldök

Hogy mely tájékra esik a köldök a hasunkon, az egy tanulmány szerint jelezheti, mennyire gyors futók vagy úszók vagyunk. Ugyanis ez a súlypontunkról árulkodik, mely a köldök táján van. Két ugyanolyan súlyú atléta közül a magasabb súlypontú (vagyis magasabban levő köldökkel rendelkező) lesz a gyorsabb futó. Az alacsonyan elhelyezkedő köldök esetében azonban gyorsabb úszók leszünk!

derék

Foto:pixabay.com

4. Csípő

A Leeds-i egyetem 18 és 26 év közötti nők körében végzett tanulmánya szerint van összefüggés a csípő szélessége és az egy éjszakás kalandokra való hajlandóság között. Minél szélesebb a csípő, annál hajlamosabbak a hölgyek igent mondani az csak egy éjre szóló ismeretségekre, több szexuális partnerük is van. A széles csípő persze nem feltétlenül okozza, hogy ilyen beállítottságú legyen valaki, de az is igaz, hogy minél szélesebb a csípő, annál könnyebb a szülés is, és az ilyen nők a szex következményeitől is kevésbé tartanak.

idegbecsípődés

Foto:pixabay.com

Az idősebb hölgyek körében ugyanakkor a szélesebb csípő és a nagyobb hátsó a feledékenységet is jelzi egyben. A csípő köré gyűlő zsír ugyanis több ún. citokint szabadít fel, mely lelassítja a gondolkodást. S miközben a zsír típusát aligha változtathatjuk meg, amivel meg vagyunk áldva, a kevesebb mindig jobb!

5. Combok

Túl jól hangozhat, hogy igaz legyen, de azoknak, akiknek kerekebb a hátsója és vastag a combja (férfinál és nőnél egyaránt), egy tanulmány szerint kisebb az esélye a szív- és érrendszeri betegségre és a 2-es típusú diabéteszre. Ennek oka a nagyobb izomtömeg is lehet, amely miatt több kalória ég el és ez a szervezetnek is segít reagálni az inzulinra. A tipikusan a test alsó felére lerakódó zsír szintén szerepet játszhat. A kutatás szerint ez a zsír elnyeli és felszívja a káros zsírsavakat (miközben a hasi zsír tárolja őket). Ez persze nem azt jelenti, hogy azonnal álljunk neki enni, hiszen zsírtömegből sosem előnyös a sok!

Ha azonban túlságosan vékonyak vagyunk, a sovány combok megléte az alsó lábszár-izomtömeg csökkenéséhez vezethet.

6. Haj

Ha vörös a hajunk, nagyobb a valószínűsége annak, hogy a fájdalmat intenzívebben érezzük egy tanulmány szerint. A kutatók szerint ugyanaz a genetikai mutáció, mely felelős a vörös hajért, kapcsolódik ahhoz, ahogyan az agy a fájdalomérzetet kialakítja. Vagyis nem kérdés, hogy ha vörös a hajunk, jobban félünk a fogorvostól!

Ha egy kicsit jobban odafigyelünk a férfi testbeszéd elemeire, sok mindent megtudhatunk róluk. Meglepően sokszor gondolkodnak a nők azon, vajon mit is akarnak a férfiak.

Jól figyelj: ezt jelenti a pasi testbeszéde!

Ami a szőkéket illeti: nem buták! Egy nemrégiben megjelent tanulmány nem mutatott ki semmiféle összefüggést a hajszín és az intelligencia között. Az arany hajszálak a kutatók szerint csupán egy kis génmutáció eredményei a bőrben, egy változás, amely semmi egyebet nem érint, még azokat a géneket sem, melyek a szemszínért felelősek.

Foto:123rf.com

7. Fülek

Lássuk csak a füleinket! Látunk-e átlós ráncot? Ha igen, talán nagyobb az esélyünk a szívbetegségre – számos tanulmány alapján. Egy konkrét tanulmány azonban azt állítja, hogy az általuk vizsgált, szívbetegség- vagy szívroham miatt elhalálozott alanyok közül a férfiak 72 százalékának, a nők 67 százalékának ott volt a fülén az átlós fülcimpa ránc.

8. Szemek

Vajon jó atlétikai képességeink vannak? Szemszínünk jelezheti, milyen sportban lehetünk jók! Egy tanulmány szerint a sötét szemű emberek olyan sportágakban remekelnek, melyek gyors reakcióidőt igényelnek, így a boxban például vagy a fociban. A világos szeműek pedig az olyan sportokban jobbak, amelyekben ők irányítanak, vagyis az olyanokban, mint a bowling, golf, labdahajítás.

9. Szemöldök

Ha a szőr a külső szemöldökünkön ritka, itt az ideje, hogy ellenőrizzük a pajzsmirigyünket! A ritkuló szemöldök ugyanis, különösen a legszélső harmadán, a Hashimoto-kórhoz vagy pajzsmirigy-alulműködéshez kapcsolódhat. Sőt, ha a szemöldök ritkul, az már a betegség előrehaladottabb állapotát jelzi.

Foto:123rf.com

10. Áll

Nagy az állkapcsunk? Vagy inkább határozott? Ez rossz hír lehet a partnerünk számára, egy tanulmány szerint ugyanis lehetséges, hogy van összefüggés nőknél az erősebb állkapocs és a hűtlenség között (talán a tesztoszteron felelős érte?). A tanulmány azt is hozzáteszi, hogy a szexuális gátlástalanság, mely a hűtlenség lehetőségével függ össze, potenciálisan a férfias női arcvonásokkal is kapcsolatban lehet.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.