10 dolog az esztétikai orvoslásról

Kollagén, szilikon, hialuronsav, icemask…. nem értesz semmit? Akkor el kell olvasnod a következő cikket. Tudd meg az esztétikai orvoslás 10 igazságát.

1. Az esztétikai és plasztikai sebészeti rendelőkben legtöbbször szájnagyobbító vagy ránctalanító beavatkozásokat kérnek.

2. Az esztétikai beavatkozások legismertebb anyagai: a kollagén, a szilikon, a botox (botulinum toxin), a hialuronsav és a kalcium hidroxilapatit (radiesse). A kollagén és a szilikon jelentek meg elsőként (körülbelül 20 éve), de ma már egyre kevesebbet használják (a beavatkozások összességéből csak 5-7%-ában).

3. Manapság a legmodernebb és legtöbbet használt anyag a hialuronsav, mivel a több millió páciensen elvégzett kutatások szerint, ezt tűri meg legjobban a szervezet, fiziológiai eredményei vannak és kevesebb a mellékhatások száma.

4. A botox az izomzat szintjén hatásos, mivel ellazítja azt, ezért nem szokták mennyiségi növekedésre használni, mint például a szájfeltöltés. Az ilyen beavatkozásokra a feltöltőknek nevezett anyagokat használják.

5. A legmodernebb és legkönnyebben használható feltöltők a hialuronsav és a kalcium hidroxilapatit (ami kalciumból és foszforból áll és 2 évig is kibírja a szervezetben). Ez annak köszönhető, hogy a bőrünkben található kalcium, foszfor és hialuronsav mennyisége idővel lecsökken és ezért szükséges a külső beavatkozás.

mell16

6. Az esztétikai orvoslás kutatói nem ajánlják az olyan termékeket, amelyek több mint 2 évig is a szervezetünkben lehetnek, mivel az allergiás tünetek vagy a kilökődés veszélye nagyobb és csak sebészeti úton lehet eltávolítani őket.

7. A szájfeltöltésre és a ráncok eltüntetésére használt injekciós beavatkozásokat csak az erre képzett esztétikai szakorvosok végezhetik el. Ha fontos az egészséged, ne fordulj másokhoz!

8. A megfelelő krém kiválasztása nagyon nehéz dolog, főleg mostanában, amikor már nem érünk rá 30 percet ülni reggel és este a krémmel az arcunkon.

9. A legújabb és az arcápolás területén többszörösen kitüntetett megoldás, a svájci esztétikai orvosoktól származik: az Icemask, a nagyon hideg öregedésgátló maszk, amelyre egy üveg vitamin koncentrátumot tartalmazó koktélt is rátesznek. Heti három maszk használatával, már szinte nem is kell krémezzük az arcunkat!

10. Ezeket az arcmaszkokat kiegészíthetjük ugyanolyan termékcsaládból származó öregedésgátló termékekkel a kézre, a nyakra, a dekoltázsra, a farra, az izzadság és a fattyú termelés csökkentésére is.

Forrás:


3 hozzászólás