10 bőrápolási tipp a téli napokra!

Köztudott, hogy télen a hideg, a jég, a fűtött helységek kiszárítják a bőrünket, ráadásul a szabadban történő mozgás felboríthatja a nyáron jól funkcionáló bőr egyensúlyát. Bár a valódi mínuszok még váratnak magukra, a Dr. Organic összegyűjtött:

10 jó tanácsot, amivel megúszhatjuk a téli hónapok viszontagságait és a bőrünk puha, üde, friss és fiatalos marad.

  1. Használj táplálóbb arckrémet!

A hideg levegő nedvességtartalma jóval alacsonyabb a meleg levegőénél. Ráadásul a lakásban és a munkahelyen is minimálisra csökken a páratartalom a fűtés miatt. A száraz levegő kivonja a bőr nedvességtartalmát, az arcunk kiszárad, kipirosodik, esetleg hámlani kezd. Ezt megelőzendő ügyeljünk a reggeli és esti arckrémhasználatra, válasszunk táplálóbb készítményeket.

  1. Télen még fontosabb az ajkak ápolása!

Az érzékeny ajkak bőre télen még veszélyeztetettebb, mivel itt a bőr igen vékony, nincsenek faggyúmirigyek, és a szél hatása a nedves felületet fokozottabban károsítja, mint más bőrréteget. A növényi zsírokat és olajokat tartalmazó ajakbalzsamjok kiválóan védenek, hidratálnak, próbáljuk ki a bioaktív aloe verás ajakápolót.

  1. Vegyél kesztyűt!

A fentebb említett szárazság a kezünkön talán még hamarabb meglátszik. Ráadásul a gyakori kézmosás még tovább rontja a helyzetet. Hideg időben a kesztyű kötelező viselet a szabadban, reggel és este pedig kenjük be a kezünket valamilyen hidratáló kézkrémmel.

kézkrém

  1. Ügyelj a lábadra!

A bőrbetegségeket és a különböző gombásodást a legjobban úgy előzhetjük meg, ha vízhatlan, de emellett szellőző lábbelit hordunk. Télen a meleg csizmába beleizzadhat a lábunk, ez pedig bőr és körömgombához vezethet. A sarok is kirepedezhet télen, főleg, ha padlófűtéses helységben tartózkodunk.

  1. Ha télen sportolsz, ne feledkezz el a bőrvédelemről!

Ha hosszabb időt töltünk a hideg levegőn a szabadban, akkor a fagyási sérülések és a kiszáradás ellen mindenképpen védekezzünk. Ilyenkor a legjobb szolgálatot a zsíros, magas beltartalmú krémek, vajak teszik. Például kenjük be az arcunkat vastagon testápoló vajjal, ami természetes E-vitaminnal készült. Ha úgy érezzük, hogy a sport után túl sok maradt az arcunkon ebből a krémből, akkor a fölösleget tisztítsuk le, majd használjuk megszokott hidratálónkat.

  1. A téli sportoknál is nagyon fontos a megfelelő deó kiválasztása!

A téli sí- vagy futóruhák többsége jól elvezeti az izzadtságot és száraz érzést nyújt fokozott igénybevétel esetén is. Persze mindenki szeretne sport közben is illatos és komfortos maradni, ugyanakkor arról nem szabad elfeledkezni, hogy ilyenkor még károsabb az izzadás teljes megszüntetése. Az alumíniummentes deók biztosan védenek a kellemetlen szagok ellen, ugyanakkor nem gátolják az izzadást.

  1. Télen is szükség van a fényvédőkre!

Sokan nem is sejtik, hogy a hó és jég szikrázó fehér színe komolyabb napégéshez vezethet, mint a nyári napsütés. A fehér ugyanis visszaveri a napsugarakat közvetlenül a testfelszínre. Síelésnél, korcsolyázásnál érdemes a szabadon lévő testrészeinket napvédő krémmel bekenni, ha pedig már megtörtént a „baleset”, akkor a Dr. Organic bioaktív aloe vera gélje megnyugtatja a piros, égett, irritált bőrt.

tél2

  1. Naponta végy forró fürdőt!

A kezek és lábak kihűlését leginkább a vérpezsdítő forró fürdőkkel előzhetjük meg, a hatást illóolajokkal tehetjük még kellemesebbé. A forró víz egyébként megnyugtatja a végtagokat, kiegyensúlyozza és felpezsdíti a vérkeringést. Ha további kényeztetésre vágyunk, próbáljuk ki a fürdő-és masszázs olajakat. A fürdő után ne feledkezzünk el a hidratálásról sem, hiszen a fürdővíz kiveszi a bőr nedvességtartalmát.

  1. Légy ápolt a sapka alatt is!

Télen a sapkahordás és a hideg idő hajproblémákat okozhat! Ilyenkor sokkal gyakoribb a korpa megjelenése, a hajhullás és a száraz töredezett haj. Ha korpásodással küzdünk, akkor próbáljunk ki valamilyen Holt-tengeri ásványi sókkal készült terméket, ugyanis ezek bizonyítottan segítenek az irritált, korpás fejbőr helyrehozatalában.

  1. Élvezd a telet!

A szikrázó téli napsütés nemcsak a bőrt, hanem a szívet is melengeti. Jó idő esetén tölts minél több időt a szabadban, így megelőzhető a téli depresszió kialakulása. A jókedv pedig belülről simítja ki a ráncokat, tünteti el a bőrről a rosszkedv nyomait. A hosszú éjszakákat pedig használjuk ki, aludjunk sokat, ami szintén megfiatalítja és regenerálja a bőrt.

Forrás: https://napidoktor.hu/index