Videó – Így segíthetünk a koraszülött a babáknak

Ha egy átlagos súlyú, egészséges baba érkezik a családba, akkor is mindenki óvja, ám ha a pici koraszülött, még körültekintőbbnek kell lenni.

A koraszülés nem betegség, hanem állapot

Ezt azért érdemes tisztázni, mert a legtöbb esetben a koraszülést nem betegség idézi elő, vagyis mi magunk tehetünk ellene! Sokszor hallhatjuk, hogy a kismamának fontos az étkezés, a mozgás és a nyugalom. Sajnos a fejlett társadalmakban egyiket sem éppen könnyű teljesíteni. A stressz, mely a kismamákat a munkahelyükön éri komoly tényező a koraszülések bekövetkezésében.

Azonban elképesztő, hogy a statisztika szerint a koraszülések több, mint 70%-ért egyszerűen a felszálló fertőzések a felelősek melyek a tápanyaghiányos állapot következményei (főleg a cink és a réz hiány váltja ki ezt, hiszen ezek az anyagok antivirális, antibakteriális és gombaellenes hatással rendelkeznek a szervezetben). Persze a dolog nem olyan meglepő, hiszen ha nincs meg a kellő „üzemanyag”, vagyis a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek megfelelő kombinációja, akkor a szervezet nem tud tökéletesen működni, és főleg nem tud egy olyan hatalmas terheléssel járó feladatot tökéletesen elvégezni, mint amilyen a várandósság és a szülés.

Prof. Dr. Ertl Tibor gyermekgyógyász segít megérteni és felkészülni arra, ha koraszülött érkezik a családba. A videó megtekintéséhez kattints a képre!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.