Vajon kik a világ legkedvesebb gyermekorvosai?

Immár harmadszor indult útjára a kiváló hazai gyermekorvosok áldozatkész munkája, helytállása, valamint hivatás- és gyermekszeretete előtt tisztelgő Astellas Gyermekrajz Pályázat. A nemes megmérettetés keretében idén is az 5-12 éves korosztályba tartozó gyermekek mesélhetnek rajzos formában kedvenc doktor nénijükről, doktor bácsijukról. A gyerekek kedves szavai és a legemlékezetesebb pillanatokat megörökítő alkotások a köszönet legszebb és legőszintébb megnyilvánulásai. Az elmúlt két pályázati esztendőben beérkezett 719 rajzon keresztül összesen 373 gyermekorvost ismerhettünk meg. Az alkotások közül a zsűri és a nagyközönség együttesen eddig 37-et emelt a díjazottak közé.

Az idei pályázat egyik újdonsága, hogy a meghirdetők köre az Astellas Pharma és a 2013-ban csatlakozott Móra Könyvkiadó mellett néhány idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel tovább gazdagodott. A pályaművek beküldési rendje is némiképp változott, érdemes erről a pályázat weboldalán tájékozódni: www.astellasdij.hu/gyermekrajz. A nevezési határidő 2015. február 5. 24.00 óra.

gyerekorvos2

Az idei pályázatra beérkező alkotásokat 2015 februárjában héttagú zsűri értékeli majd, melynek tagjai: Janikovszky János, a Móra Könyvkiadó elnök-vezérigazgatója, Bartos Erika meseíró és -rajzoló, Varga Edit, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője, Dr. Hauser Péter gyermekonkológus szakorvos, Dr. Badacsonyi Szabolcs, a Gyermekgyógyászati Továbbképző Szemle szerkesztőbizottsági elnöke, Urbán Szabó Krisztina, a Heim Pál Gyermekkórház Mentálhigiénés Központjának gyermekpszichológusa, valamint a számos hazai gyermekkönyv illusztrátoraként ismert Kalmár István. Az Astellas Gyermekrajz Pályázat tavaly óta az MTVA médiatámogatását is élvezi. Őszintén bízunk benne, hogy a megmérettetés híre idén minden korábbinál messzebbre eljut és ismét rekordszámú rajz érkezik majd.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.