Sztárszülők az influenza védőoltás mellett és ellen

Az influenza szezon előtt sokszor halljuk a hírekben, hogy sokan felveszik a védőoltásokat influenza ellen. Egyes szakértők szerint már az is jobb a semminél, ha a szezon kezdetén jutunk hozzá az influenzavakcinához. Rengeteg szülőben felmerül a kérdés, hogy adassa-e be magának és gyermekének az influenza elleni oltást vagy sem. Az oltástól remélt védettségben egyesek kételkednek, mivel máig vitatott az influenza védőoltás mellékhatása.

A védőoltások pártolói között van például Amanda Peet, amerikai színésznő, aki korábban az általános védőoltásokat ellenző szülőket egyenesen parazitáknak nevezte.

Jennifer Garner szintén fontosnak tartja a szezonális influenza elleni védőoltást. 2007-ben az American Lung Association (Amerikai Tüdő Szövetség) szóvivőjeként igyekezett felhívni az emberek figyelmét arra, hogy “az influenza nem megfázás. Ezt komolyan kell venni.

Marc Anthony is oltás párti. Az énekes a flu.gov által készített kampányfilmben, az influenzavakcinák szükségességére hívja fel a figyelmet.

Az influenza védőoltás mellékhatása miatt jó néhány sztár az oltások elleni kampányhoz adja nevét. Jim Carrey és családja a védőoltások ellen már többször felemelte hangját. A színész kételkedése abból adódik, hogy egyes védőoltások összefüggésbe hozhatóak az autizmussal és egyéb szervi bajok kialakulásával.

Hugh Jackman a 2012-es Golden Globe-díjátadón tartott beszédében az influenza elleni oltás feleslegességét is megemlítette. Elmondta, hogy ő az otthoni kúrálásnak köszönhetően már túl van a betegségen és szerinte pontosan emiatt nem szükséges a védőoltás.

[slideshow gallery_id="10"]

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.