Pohár vs. cumisüveg

Minden anya pontosan tudja, hogy a folyamatos cumizás és cumisüveg használat fogszuvasodást okozhat, és hogy az az ideális, ha kezdettől pohárból próbáljuk itatni a gyermekünket. Természetesen, ez nem ilyen egyszerű!

Sok baba nehezen fogadja el a kanalat és a poharat, mert sokkal könnyebben és gyorsabban jóllakhat, ha a cumisüvegből issza ki a főzeléket, gyümölcslevet, teát vagy vizet.

Semmi esetre se engedjük azonban, hogy egész nap cumisüveggel a kezében játsszon, vagy cumisüveggel a kezében aludjon el! Napközben tereljük el a figyelmét más játékok irányába, éjszakára pedig adjunk neki valamilyen kellemes puha játékot, hogy azt fogja!

poharas

Az 1-3 év közötti kisgyermekek napi folyadékigénye egy liter. Minden étkezés, séta és játék után kínáljuk meg pohárból, lehetőleg vízzel, s ha szomjas, akkor szívesen elfogadja. A pohárra szoktatás részeként a gyermekkel közösen válasszunk ki a boltban egy szép színű, műanyag, füles, csőrös poharat!

Bízzunk benne, ha tetszik neki, akkor nagyobb kedvvel kísérletezik a pohárból ivással! Kezdetben egész biztosan kiönti majd a folyadék jelentős részét, ezért lehetőleg a konyhában próbáljuk megitatni, és miután megtöröltük a száját, akkor engedjük vissza játszani!

Forrás: