Milyen a biztonságos kiságy?

Tudd meg, hogyan vásárolhatsz megfelelő kiságyat a babaszobába, és bizonyosodj meg arról, hogy a tartozékok segíteni fognak a kicsinek, hogy biztonságban legyen

Egy gyerek világrajövetele az egyik legszórakoztatóbb és legboldogabb esemény egy család életében. Az újszülött érkezése hatalmas felelőséggel jár, ezért fontos elsajátítanod néhány fogalmat a baba biztonságával kapcsolatban.

A szülők a legjobb szobát szeretnék átadni gyermeküknek. Legtöbben feltehetően a babaszoba tervezésével fogják kezdeni, miután megtudják, hogy kisbabájuk fog születni. Tudnod kell, milyen alpvető dolgok biztosítják a gyermek biztonságát a babaszobában, kezdve a kisággyal.

A kiságy vásárlása esetén a kövekező dolgokat kell figyelembe venned:
• a fekvőfelület magasságának állíthatósága
• a kiságy rácsának állíthatóság
• rácstávolság
• a kiságy mérete
• a kiságy szállíthatósága
• a matrac jellemzői

A kiságy

A kiságy a legfontosabb dolog, melyet vásárolnod vagy készítened kell születendő kisbabátok számára. Ez alapvető dolog, amiben a gyermek alszik. Az újszülött az idő túlnyomó részét itt fogja eltölteni. Tehát tudatosan ki kell legyen választva és előkészítve.

Legtöbben az anyák közül fel fogják tenni a kérdést, hogy hogyan válasszon olyan kiságyat a gyereknek, mely biztonságot nyújt?

• Elsősorban vedd figyelembe az ő biztonságát: a matrac ne legyen vastagabb, mint 5-10 cm. Ez a szabványmérete a gyerekágyba való matracnak.

• Ellenőrizd, hogy könnyen elmozdíthatod-e a széleket egykézzel, figyelembe véve, hogy lesznek esetek, mikor a gyereket a másik kezedben kell tartanod.

• Mellőzd azokat az ágyakat, melyek sarokra vannak állítva vagy túl szélesek. Ha ilyen típusú rácsos ágyat veszel, akkor fennáll a lehetőség, hogy a baba ruhája beakadjon, főleg akkor, mikor egyedül elkezd mozogni.

gyerek19

A védőrács

A védőrács felépítését figyelembe kell venni, ugyanis fontos szerepet játszanak a gyermek biztonságában. Gyakorlatilag ennek köszönhető a védőszerep. Ezek biztonságot nyújtanak a gyereknek és szórakoztatóak is lehetnek a választott díszítés stílusától függetlenül.

Mindezzel együtt életbevágó, hogy megtartsuk a védőrácsok szabványos méreteit, hogy ezek be tudják tölteni szerepüket (ha túl távol helyezkednek el egymástól beszorulhat a gyermek feje).  A matrac szorosan kell illeszkedjen a lécekhez, mert ezek nagyobb biztonságot nyújtanak az ágyban fekvő gyereknek.

A rácsvédő használata szintén kötelező, melyet a kiságy rácsain belülre kell beszerelni. Hasonlóan a matraccal, ezeket is úgy kell elhelyezni, hogy ne legyenek üres helyek, megelőzvén így, hogy a gyerek beüsse a fejét, vagy hogy az beszoruljon a rácsok közé. Jegyezd meg, hogy ezek a segítségedre lehetnek később is, hogy a gyerek ne másszon ki az ágyból.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.