Miből kapjon inni a baba?

Cumisüvegből vagy csőrös itatópohárból igyon a baba? Mikor kaphat először poharat?

A hozzátáplálás kezdetén számos kérdés felmerül ezzel kapcsolatban, íme a válaszok. Amikor a gyerek már elég nagy ahhoz, hogy lábon álljon, készen áll pohárból inni.

Elég nagy számú, babák számára kifejlesztett bögre létezik, mely a kereskedelemben kapható. Kezdetben egy csőrös itatópohárra lesz szükséged, kis lyukkal és két fogantyúval. Ahogy a gyerek nő, alkalmazhatsz nagyobb poharat is, fogantyúk nélkül is.

Egyes poharak külső részén szilikon található, ezáltal könnyebben lehet kezelni. Mindegyiknek szoros fedéllel kellene rendelkeznie. A legtöbbnek szelepe van, mely megelőzi a folyadék kifollyon, ha a gyerek leejti vagy eldobja a poharat.

Figyelj a következőkre: nagyon kevés pohár létezik, mely bizonyos körülmények között nem szivárog. A baba kedvenc színű bögréje, vagy melyen fénykép található a baba kedvenc dolgairól, erős vonzerőt képviselhet ennek használata érdekében. Ki kell próbálnod több gyártmányt, míg meg nem találod a babának tetszőt. Kerüld a szívószálas poharakat amíg a gyerek meg nem szokja, hogy csészéből igyon.

baba53

A pohárból ivást 6 hónapos kor előtt ajánlott bevezetni. Addigra már a gyerek tud ülni, és mindkét kezével fogni egy tárgyat. Az első pohár, amit a kezébe adsz, legyen üres.Hagyd a gyereket, hogy szokja meg ezt a poharat és játszon vele, míg nem helyezel bele folyadékot. Persze, abban az esetben, ha a gyerek azonnal a szájához emeli és próbál inni, nyilvánítsd magad szerencsésnek, és ne habozz egy kis folyadékot tenni bele.

Egyaránt hagyd, hogy a gyerek lássa, amint te a pohárból iszol. Megpróbál majd utánozni.

Pár nap elteltével ideje lesz folyadékot tenni a pohárba. Kezdd csak fél bögre folyadékkal, inkább anyatejet, tejport, vizet vagy gyümölcslét tölts bele. Mikor a gyerek már iszik a pohárból, tehetsz bele nagyobb mennyiséget is.

A csészét kínáld étkezés előtt, a cumisüveget pedig étkezés után. A cumisüveg használatát próbáld fokozatosan csökkenteni, és csak lefekvés előtt használni. Végül képes lesz véglegesen lemondani róla, aztán pedig áttérhetsz a fedél nélküli csésze használatára.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.