Indul ,,Az Év Szülészete” szavazás!

Mától két hónapon keresztül értékelhetik a hazai kórházak szülészeti osztályait a kismamák. A szavazásban minden állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő szülészet részt vesz. „Az Év Szülészete” versenyt harmadik alkalommal hirdeti meg a leglátogatottabb hazai gyermek-egészségügyi portál, a babaszoba.hu.

A babaszoba.hu által három évvel ezelőtt alapított „Az Év Szülészete” kitüntetés egy valódi közönségdíj, hiszen odaítéléséről maguk a családok dönthetnek. Az összesített verseny nyertese mellett minden évben három kategóriagyőztest is hirdetnek a szervezők: a szülőszobai ellátás, a gyermekágyi- és újszülött-ellátás, valamint a felszereltség és környezet legjobbjait ismerik el.

A díjak megalapításának célja az volt, hogy országszerte újra beszédtéma legyen a szülés és a születés helyzete, az ezt segítők munkája és megbecsülése. Az elmúlt két év érdekessége, hogy a jól felszerelt fővárosi intézmények helyett a kisebb vidéki városok kórházai szerepeltek az élen.

A voksolás 2013. május 27-én indul és augusztus 18-ig tart a www.azevszuleszete.hu oldalon. A szervezők által szeptemberre tervezett eredményhirdetésen a három kategória éllovasa mellett kihirdetik az abszolút győztest, aki egy évig viselheti a megtisztelő „Az Év Szülészete 2013” címet.

Forrás: