Galéria – Mint két tojás: az ikrek rejtélyes világa

Az ikerterhesség mindig izgalmas dolog: az orvosok kiemelt figyelemmel kísérik az anyuka és a picik állapotát a várandósság alatt, születés után pedig igazi kihívást jelent a szülők számára. Sokszor teljesen váratlanul fejlődik egyszerre két (vagy több) magzat anyukája pocakjában, hiszen maguk a tudósok sem tudják, mi okozza a természet kis csodáját.

A legfontosabb leszögezni, hogy nem minden ikerpár néz ki ugyan úgy: kétpetéjű ikrek esetében a testvérek akár más neműek is lehetnek, egypetéjű ikreknél azonban szinte teljes a hasonlóság. Míg az előbbinél két (vagy több) érett petesejt kerül megtermékenyítésre, az utóbbinál csupán egy – ebből azonban kettő embrió is elkezd kifejlődni. Egyelőre minden kutatás hiábavaló volt: nem találták meg az okot, amiért a sejt kettéosztódik – ezt figyelembe véve mindenkinek ugyan olyan esélye van az egypetéjű ikrek világra hozására.

Az ikertestvérek világa számtalan szakértő fantáziáját megmozgatta már: vajon tényleg létezik-e láthatatlan kapcsolat az ikrek között, ami telepatikus képességeket kölcsönöz nekik, tudják egymás gondolatait, érzik egymás fájdalmát?

Ikrek születésekor sok szülő esik abba a csapdába, hogy két gyermeküket egy személyként kezelik, és itt el is rontják a nevelésüket. Nagyon fontos, hogy a kicsik kibontakoztathassák egyéniségüket, hiszen külsejüktől eltérően személyiségük máshogy fejlődik. Úgy kell felnevelkedniük, hogy a későbbiekben egyedül is megállják a helyüket.

[slideshow gallery_id=”23″]

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.