Előzzük meg a bölcsőhalált!

Miért fontos, hogy légzésfigyelő is védje az egy éves kor alatti csecsemőnk álmát? A légzésfigyelő fontossága és szerepe.

A légzésfigyelő apró szerkezete nagy biztonságot nyújt az egész családnak. A készülék szerepe az alvás során a csecsemő légvételének közvetítése, és ezzel a bölcsőhalál megelőzése. A gép segítségével a legapróbb változások is észlelhetőek, legyen az furcsa légzés, vagy annak hiánya. A szülők gyors reagálása, – amely a legsúlyosabb esetben az újraélesztést jelenti – életmentő lehet.

A megmagyarázhatatlan bölcsőhalál

Az egy éves kor alatti csecsemők között, az alvás közben bekövetkező, hirtelen, és egyéb kiváltó okokra vissza nem vezethető haláleset tekinthető bölcsőhalálnak. Hazánkban nem fordul elő gyakran, mely részben a kismamák vészhelyzetre való felkészítésének, és a légzésfigyelő készülékek alkalmazásának köszönhető.

A készülék elhelyezése

A termék számtalan formában, méretben, és kialakításban kapható, így a szülők széles kínálatból választhatnak. Mivel a gép legfontosabb szerepe a baba légzésének minél tökéletesebb továbbítása, ezért ajánlatos nagy érzékelőlapokkal ellátott készüléket venni. A légzésfigyelőt a kiságynak olyan pontján kell elhelyezni, ahol a lehető legközelebb van a babához.

baba91

Hogyan működik?

Valamennyi készülék rendelkezik egy a kiságyban, vagy annak oldalán elhelyezhető érzékelővel, illetve egy hordozható, hangszóróval felszerelt egységgel, melyet a szülők magukkal tudnak vinni, és így folyamatosan figyelemmel követni gyermekük nyugodt alvását. Ma már egyre korszerűbb termékek kerülnek a piacra. Ezek között szinte valamennyi készüléknél akár a több fokozatú riasztás is beállítható. Tehát a légzésfigyelő azonnal jelez a szülőknek, ha a baba légvétele 10, 15, vagy 20 mp-e nem érzékelhető.

Meddig használjuk?

A bölcsőhalál a statisztikák alapján a 3-6 hónapos kisbabáknál a leggyakoribb, de ritka esetekben a 12. hónap után is előfordulhat. Mivel a baba légzőszerve kifejlődik az anyaméhben, de funkcióját csak a születéstől tölti be, így a pici szervezetének folyamatosan kell megszokni, alkalmaznia, és elsajátítania a légzést.

A légzésfigyelő tehát fontos szerepet tölt be, és általában a baba 1 éves koráig ajánlott a használata. Azonban, ha a szülőket megnyugtatja, akár a 18. hónapig is működtethetik.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.