Büdös kölök helyett babaillat

A fürdetés megkezdése előtt mindent készítsünk oda, amire szükségünk lehet a fürdetés előtt, közben és a fürdetés után. A szoba hőmérsékletének legalább 22 fokos nak kell lennie. Amíg a baba pici, legjobb a fürdető kád. Egyes típusok saját lábbal rendelkeznek, de tehetjük a nagy fürdőkádra barkácsolt pakoló mellé is.

Vetkőztetés előtt tegyük tele először a kádat hideg vízzel, majd ehhez adjuk a meleg vizet. A víz hőmérsékletét karunkkal ellenőrizzük. Gyengéden tegyük a babát a fürdővízbe. Karunkkal alátámasztva a fejét és a hátát.

Másik kezünkkel lemossuk a babát, kezdve az arcával, szemétől lefelé haladó mozdulattal. A hajlatokat még a kádba tevés előtt a pakolón olajos vattával töröljük meg, majd a fürdővízzel tisztítsuk meg a ráncokat. Amikor végeztünk a fürdetéssel, emeljük ki a babát a kádból és tegyük bele egy meleg törölközőbe.

Megtörlés után hintőport szórjunk a kezünkre, majd finoman simítsuk el a baba bőrén. Hintőpor szórásánál belekerülhet a baba szemébe.A nagyobb gyermek már élvezi a nagyobb kádban való fürdetést, szívesen fürdik, ha kap néhány színes játékot.

Soha ne hagyjuk egyedül a fürdőben, akkor sem, ha már biztonsággal tud ülni. Soha ne hagyjuk magára a megemelt felületen (pakoló, heverő, stb.) a babát. Már a pár hetes baba is le tudja tornázni magát.

Mit készítsünk elő a pakolóra a fürdetéshez:

-Törülköző

-Babafürdető

-Babasampon

-Babahintőpor

-Babaolaj

-Vatta

-Pelenka

-Popsi kenőcs

-Tiszta ruha

Forrás: