Az állatos farsangi maskarákat szeretik a legjobban a gyerekek

Közel ezer fő bevonásával készült online felmérés szerint a legtöbben állatos jelmezt vesznek fel idén farsangkor, a második helyen pedig a hercegnős, tündéres ruhák állnak. melyeket a foglalkozásokat megjelenítő öltözetek követnek.

A szuperhősök és a Jégvarázs Elzája sem ment még ki a divatból, a Star Wars karakterek és a különféle boszorkányos, vagy horror karakterek viszont a tavalyi felméréshez képest kevésbé népszerűek. 2 és 5 ezer forint közötti összeget költ gyermekenként a farsangi jelmezekre és kiegészítőkre, arcfestékre a családok 52,2 százaléka, 12,9 % 1-2000 forintot szán rá és közel 20 százalék akár 5-7000 forintot is áldoz, tízezer forint fölé csak 4 százalék merészkedik. A családok kevesebb, mint 15 százaléka készít saját kezűleg farsangi jelmezt, a megkérdezettek több mint fele hol vásárolja, hol készíti a maskarákat, a családok egyharmada pedig egyértelműen a vásárlást részesíti előnyben. Komplett jelmezt már 3 390 forinttól is lehet kapni, de egy márkás mesehős jelmez akár 20 000 forint is lehet.

A Karácsonyhoz és a Húsvéthoz képest nem annyira jelentős a farsangi szezon, de mivel év elején általában visszafogják költéseiket a családok, a jelmez- és a farsangi kiegészítők vásárlása mégis hoz egy kis lendületet az értékesítésben. A Játéksziget üzletekben és a weboldalon általában a 104-128-as méretek a legkeresettebbek. Mivel az üzletekben a jelmezek felpróbálhatók, a vevők 80 százalékuk a bolti vásárlás mellett dönt és 20% rendel a webshopról farsangi terméket.

A gyerekek többnyire egyénileg viselnek farsangi ruhát, alig 5 százalékuk öltözik be csoportosan. A válaszadók fele 2-3 órát tölt farsangi készülődéssel gyermekenként, ami akár vásárlást, akár saját kezű készítést is jelenthet. A jelmezválasztásnál leginkább a gyerek ötlete érvényesül, de a családok 37,8 százalékánál együtt döntenek, csak 6,2 százalék válaszolta azt, hogy az anyuka ötletére támaszkodnak. A jelmezeknek gyakran van második élete, ugyanis csak a megkérdezettek 17,7 százaléka írta azt, hogy egyszer használja, a legtöbben más alkalomra is felhasználják, vagy testvéreknek, ismerősöknek adják tovább, elcserélik, vagy otthon tovább játszanak, szerepjátékoznak vele. A gyerekek közel háromnegyede csak az iskolai vagy az óvodai jelmezverseny kedvéért öltözik be, de vannak, akik a helyi közösségükben is részt vesznek farsangi rendezvényen.

Az idei farsangi szezon top 5 slágerterméke a Játéksziget szerint ezek lesznek:

  1. Jégvarázs és hercegnők jelmezek
  2. Mancs Őrjárat jelmezek
  3. Tűzoltó, Rendőr, Sheriff jelmeze
  4. Szuperhősök
  5. Fortnite jelmezek

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.