A bébiételek és speciális tápszerek vásárlása online

A kisbabánk számos fejlődési és étkezési szakaszon megy keresztül. Fontos a folyamatos pótlás, ha szükséges, valamint a tápérték növelése és a folyamatos igény szerinti hozzá táplálás is. Ezt megtehetjük a kicsi életkorának megfelelő különféle bébiételek vásárlásával. A személyes vásárlás sokszor nehéz hiszen nem mindig kapjuk meg a gyermekünk számára megfelelő terméket. Ilyenkor a legjobb megoldás, ha nagyobb tételben az online vásárlást választjuk.

Szponzorált tartalom

A bébiételek közé tartoznak a tápszerek, gyerekitalok, tej és gabona pépek, gyümölcspürék, üdítők és teák, desszertek és kekszek, valamint étrendkiegészítők és speciális tápszerek. Ezeket a termékeket életkornak megfelelően állították össze gondolva az egészen kicsikre (3 hónap alatti babák) valamint a nagyokra, akik már 3 éves kor felett vannak. Különböző cég foglalkozik a bébiételek gyártásával akik gondosan odafigyelnek minden egyes összetevőre és azok higiénikus csomagolására.

A tápszerek és gyerekitalok között a 3 hónap alatti a 6-9 hónapos babák számára különféle tápszereket vásárolhatunk. 1-2 éves cseperedő gyermekeknek különböző tejes ital és junior ital áll rendelkezésre, valamint a 2-3 éves kor közötti gyermekeknek pedig különféle junior gyerekitalok és tejpor alapú tápszerek. Ezek között van gluténmentes, hipoallergén és laktózmentes változatok is.

A tej és gabona pépek jellemzően a 3-9 hónapos korosztály között javasoltak. Különféle alapanyagok hozzáadásával készültek, mint a búza, gyümölcsök, kakaóbab, kukorica, rozs, rizs, vanília és zab. Ezek a termékek kiegészítők az étkezésben tízóraira vagy vacsora alkalmával tökéletesek. A leírt módón és adagokban kell alkalmazni a baba korához és súlyához megfelelően. Van közöttük cukormentes, gluténmentes, laktózmentes, tejes és tejmentes.

A gyümölcspürék egy újabb lépcsőfok a hozzátáplálás terén. 3 hónapos kortól egészen 2 éves korig különféle kiszerelésű, csomagolású (befőttesüveg, csomag, zacskó), ízű és típusú gyümölcspüré áll a rendelkezésünkre. Gondosan válogatva és az életkori hozzátáplálásnak megfelelően tartalmuk lehet alma, banán, barack, borsó, brokkoli, burgonya, csirke, cukkini, eper, hal, joghurt, körte, mangó, marhahús, narancs, paradicsom, pulyka, rizs, sertés, sonka, spenót, sárgarépa, tészta, tök, zöldbab és egyéb zöldségek. Ezek lehetnek önmagukban vagy egymással kombinálva is. A speciális diétán lévő kicsik számára vannak bio és gluténmentes változatok is.

Az üdítők és teák ebben a kategóriában kifejezetten a 3-9 hónapos korosztály számára lettek előállítva. A teák 6 hónapos kortól 200g-os kiszerelésben instant formában vannak melyet az előírtaknak megfelelően kell felhasználni. Típusuk szerint lehetnek gyümölcslevek és teák. Ezen belül gondoltak azokra a kicsikre, akik speciális diétát igényelnek lehet bio, mesterséges színezék mentes vagy tartósítószer mentes.

Fotó: 123rf.com

A bébiételek között a legfontosabb alkategória, amelyet most kiemelnék azok a speciális tápszerek. Biztosítják mindazokat a tápanyagokat a kezdetektől melyre szüksége lehet a babának és a cseperedő gyermek számára 2 éves korig. A speciális tápszerek olyan táplálkozási igényt kiegészítő élelmiszerek, amelyek különleges eljárással készülnek és tartalmazzák mindazt a vitamint és tápanyagot, amelyek szükségesek a gyermekek fejlődéséhez.

Attól függően, hogy milyen kiszerelésű, márkájú, illetve milyen anyagokat tartalmaznak ezek a tápszerek különböző árban találjuk őket. A legolcsóbb anyatejkiegészítő tápszer 1899 ft a legdrágább pedig elérheti 8899 ft-os értéket is. A legnépszerűbb márkával ellátott termékek a Beba, Milumill és Milupa. Ezek között van, ami kifejezetten allergia vagy intolerancia esetén (laktózmentes speciális tápszer) javasolt.

Természetesen ezek között a speciális tápszerek között van olyan, amit, ha receptre felírnak olcsóbban kapjuk meg. Ezek olyan készítmények melyek orvosi javalatra alkalmazhatók. Fogyasztásuk elkészítés után 24 órán belül javasolt. A fel nem használt, de elkészített tápszert semmilyen körülmények között nem szabad elfogyasztania a babának, kisgyermeknek. Mindig az orvos által javasolt utasításokat kell követni, valamint a felhasználási módot pedig a csomagoláson leírtak szerint kell pontosan alkalmazni.

Online minden sokkal egyszerűbb, ez a bébiétel vásárlásra is igaz. Persze vannak olyan esetek amikor elkerülhetetlen az, hogy személyesen vásároljuk meg ezeket a termékeket. Okai lehetnek például a webes felületen lévő készlet hiány vagy az, hogy egyáltalán nem lehetséges olyan terméket rendelni. Viszont az online vásárlásnak számtalan előnye van. Jobban átláthatóbbak és összehasonlíthatóak a termékek, valamint pontos képet és információt kapunk minden egyes bébiételről és alkategóriákról.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.