Táncolva lendülj formába!

Ki ne szeretné könnyedén és vidáman elérni a kívánt alakot a bikiniszezonra? A hölgyek háromnegyede szívesen választaná a táncot mozgásformának, mert könnyed, szórakoztató és hatásos – derül ki a NESTLÉ FITNESS májusi felméréséből.

Nem csupán ezen előnyök miatt szavaznak azonban a táncra a nők, hanem azért is, mert döntő többségük popsztárra szeretett volna hasonlítani gyerekkorában, a legtöbben Jennifer Lopezt utánozták a tévé előtt ugrálva.

A bikiniszezon közeledtével a hölgyek több mint háromnegyede a hasán, a csípőjén és a fenekén szeretne mielőbb változtatni, és az ehhez megfelelő mozgásforma kiválasztásakor elsődleges szempont a hatékonyság, de az sem elhanyagolható, hogy otthon is elvégezhető, illetve szórakoztató legyen a feladatsor.

Nem csupán kikapcsolódásként, hanem mozgásként is szívesen próbálják ki a táncot, egyharmaduk a zumbára esküszik a táncedzések közül. A NESTLÉ FITNESS Flat Belly programja évről évre olyan mozgásprogramot kínál a nyárra készülő hölgyeknek, amellyel szórakozva edzhetnek a lapos hasért, például idén popsztár stílusú táncedzésekkel.

tanc

A hölgyek közel fele hetente, negyede naponta sportol. „Miközben a legtöbben rendszeresen mozognak, a megfelelő étrendre csak a felmérésben résztvevők alig több mint egyharmada figyel tudatosan” – hangsúlyozza Mihály Tekla, a Nestlé dietetikusa.

„Pedig a kiegyensúlyozott életmódhoz nem csupán a fizikai aktivitás, hanem az átgondolt étkezés is hozzátartozik. Ennek elmaradhatatlan része a napi ötszöri evés és a megfelelő folyadékfogyasztás” – teszi hozzá a dietetikus, aki a sportos vagy éppen kevésbé aktív életformát követőknek is azt javasolja, hogy ne indítsák reggeli nélkül a napjukat!

A kiegyensúlyozott reggeli a szakember szerint tartalmaz teljes értékű gabonával készült élelmiszert (pl. gabonapelyhet), friss zöldséget vagy gyümölcsöt, fehérjét (pl. tejet, joghurtot) és valamilyen innivalót (ásványvizet, teát, friss gyümölcslevet).

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.