Lábnyom-szépségverseny, sárkánynevelgetés és éjszakai teljesítménytúra a Katlanban

Az Ördögkatlan nevezetű összművészeti fesztivál (júl.30-aug.03.) szervezői komolyan gondolják, mikor azt mondják: “az egész családnak”, és a legkisebbekre is figyelnek a négy baranyai faluban, Nagyharsányban, Kisharsányban, Palkonyán és Beremenden. Hogy ez mit jelent? Nemcsak igényes színházi és bábszínházi előadásokat, Debrecenből a Vojtina Bábszínházból, Kaposvárról a Csiky Gergely Színházból, a pécsi Bóbita Bábszínházból és a Káva Kulturális Műhely alkotóitól, de minden helyszínen rengeteg izgalmas elfoglaltságot!

Hogy csak néhány példát említsünk: a kisharsányi Kovács Udvarházban a közös reggeli torna és az esti mese között ének- és táncműhely, sőt réteskészítő műhely alakul, lesz pilóta-kiképzés papírrepcsire, és helyismereti falujáték is: aki tudja, milyen fák vannak a Kovács Udvarházban, és hogy milyen régi a kisharsányi templom, annak tudása értékes jutalmat ér! Kiderül, kinek van a legszebb lábnyoma, a mesekotyvasztás pedig mindenképp kipróbálandó program. És ha a nagyok engedik, kezdődhet a vízibomba-csata is!

Palkonyán többek között a Bélaműhely fantázia-szülte hangszerszámai, például a Kormánytilinkó vagy a Hangburgerek várják karmester-játékra a gyerekembereket. De a Pannon Filharmonikusok Csigabája és Csiganyója is a picik nyelvén zenél majd. A felnőttek szabadságra mehetnek, hiszen a nagyharsányi Festett Szobában jó kezekben lesznek a gyerekek. A nagyok még biztosan emlékeznek a Cim-cim-cimborára. Most a Katlanban a kicsik is megismerkedhetnek majd a Cimbora Mesejátszóház játékaival. A kézműveskedés és a táncházak mellett aki szeretne, megtanulhat gólyalábon is járni. A bátrabbak pedig nekivághatnak a Tenkes éjszakai teljesítménytúrának. És ami még nem volt: a Katlan-futáson indulók a Nagyharsány és Villány közti új bicikliutat próbálhatják ki oda (3,5 kilométeren) vagy akár oda-vissza. A célba érést természetesen hűs villányi rosé fröccsel a legjobb ünnepelni!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.