Kész vagyon lehet idén a gyerekek táborozása

Meglepő lehet februárban a nyári táborokra gondolni, de aki szeretné elkerülni az idei drágulást, nem tehet mást! Abban, hogy milyen újfajta veszélyek jelentek meg, milyen táborokat kerüljünk messziről, és mennyit kell félretenni a gyerekek táborára idén, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál volt segítségünkre.

„A tavalyi évben az előrejelzésünk jónak bizonyult, több mint 200 ezer gyermek táborozott a 2018-as nyári szünet alatt” – mondta el Tóth Béla, a Taborfigyelo.hu gyermektábor-összehasonlító portál vezetője. Ezzel párhuzamosan a táborok száma is rekordot döntött, és ez a tendencia várhatóan idén is tapasztalható lesz.

A nagy számok törvénye alapján sajnos olyan táborokkal is találkozni, amelyek nem feltétlenül felelnek meg a szülői és szakmai elvárásoknak sem. Megjelentek olyan vakációs lehetőségek, amik ’mindent megígérnek’, egyszerre angolos, programozós, lovaglós, kézműves, sportos tábornak hirdetnek egy-egy turnust. Egy hét alatt fizikailag nem oldható meg minimális elvárás szerint sem ennyi téma, illetve ennyi újdonságot a gyerekek sem tudnak egyszerre befogadni. Egy, vagy két téma ideális egy táborhétre, ahol több dolgot kínálnak egyszerre, érdemes kerülni” – állította a Táborfigyelő vezetője.

A családokat a tábortémák mellett leginkább az árak érdeklik. Tóth szerint érdemes elkezdeni takarékoskodni, ugyanis 5-15%-os áremelés látszik most a táborok piacán. Ez azt jelenti, hogy ha egy kétgyermekes család a 11 hetes nyári szünet két hetét táborral oldaná meg, az napközis tábor esetében legalább 130 ezer, ott alvós tábor esetében több mint 200 ezer forinttal terheli a családi költségvetést. Több gyermek, vagy több táborturnus választása esetén az összeg még tovább emelkedik.

Van megoldás a táboros költségek csökkentésére

A jó hír a drágulás ellenére, hogy több kedvezményt is igénybe tudnak venni a szülők. A legtöbb táborszervező előfoglalási kedvezményt hirdetett meg, így a jelenleg foglalható árak 10-15%-kal kedvezőbbek, mint egy-két hónap múlva. Ez a lehetőség a táborok többségében még testvérkedvezményekkel is kombinálható.

Azon családok, akik korán foglalják le a nyári táborokat a csemetéknek, anyagilag biztosan jobban járnak, több olyan táborunk is van, ahol a mostani jelentkezés eredményeképpen gyakorlatilag megspórolható az idei áremelés! Igyekszünk ebben segíteni a szülőknek, hiszen a Táborfigyelőn már most is több mint 330 táborturnus közül választhatnak, mindezt szűrhetően a tábor árára, helyszínére, témájára, a gyermek korára, vagy akár SZÉP Kártya elfogadásra is!” – tette hozzá a szakértő.

Akármennyire meglepő februárban a nyári táborokról gondolkodni, nagyon úgy tűnik, hogy akiknek számít a táborok ára, nem tehet mást.

Forrs: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.