Itt a legjátékosabb hétvége: 7 program gyereknapra

Játékos hétvége elé nézünk, hiszen ha május utolsó vasárnapja, akkor gyereknap! Megszámlálhatatlan program várja az egész családot az ország minden pontján, hogy garantáltan emlékezetes legyen az ünnep. Íme 7 tipp, merre induljon a család gyereknapon!

 

Városligeti gyereknap – Városliget, május 25-26.

Budapest szívében, a Városligetben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tartja immár hagyománnyá vált gyereknapi programját. A népszerű rendezvényen tavaly több százezer gyermek vett részt, ami nem csoda, hiszen a szervezők mindenkire gondolnak. A játékos programok mellett a kultúra is nagy hangsúlyt kap, a Nemzetek Utcájában ugyanis a világ számos országát ismerhetik meg, de lesz színház, vetélkedő és szűrővizsgálat is.

varosliget 1

 

Tiéd a porond! – Gyereknap a Savoya Parkban – Savoya Park, május 25.

Egy napra igazi játszótérré alakul a Savoya Park, május 25-én ugyanis reggeltől estig ingyenes programok várják az egész családot. A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre: napközben a kicsik megismerkedhetnek a hulladék-újrahasznosítással, az öko-design kézműves foglalkozáson maguk is próbára tehetik kreativitásukat. Természetesen a szórakoztató programokból sem lesz hiány! A Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola növendékeinek látványos bemutatóját követően a gyerekek is megtanulhatnak egy-két egyszerűbb mutatványt, a zenéről délelőtt az Alma Együttes gondoskodik, este pedig Molnár Ferenc Caramel lép színpadra.

savoya park

 

Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban – Vasúttörténeti Park, május 26.

Melyik gyereket ne bűvölnék el a hatalmas mozdonyok, a kéményen kiáradó füst, a zakatoló kerekek. Hétvégén a kicsik veszik át a masiniszták, mozdonyvezetők és kalauzok szerepét a Vasúttörténeti Parkban: felfedezhetik az igazi óriás vonatokat kívülről belülről, utazhatnak nagymozdonyokkal és akár a hajtányt is kipróbálhatják. A legérdekesebb programnak talán az Utazó Mackó Kiállítás ígérkezik: mackók veszik birtokba a Teddy Travel nevezű szalonkocsit, akikkel lehet játszani, fotózkodni.

vasuttorteneti park

 

Nagy Sportág- és Hangszerválasztó – Merkapt Sportközpont, Budapest, május 24–25. 9–17 óra

Immáron hagyománnyá vált, hogy az óvodások és kisiskolások egy napon ismerkedhetnek meg és próbálhatnak ki több,  mint 80 sportágat és hangszert. A kiállításon a gyerekek hazánk Olimpiai Bajnokaival is találkozhatnak, akik igyekeznek kedvet csinálni saját sportáguk iránt, de alakíthatnak rockzenekart, kipróbálhatnak számtalan egzotikus hangszert vagy a DJ pult keverőit.

sportagvalaszto

 

Margitszigeti gyereknapra Hív a Duna! – Budapest, Margitsziget, május 26.

Játékos gyereknapi eseménnyel folytatódik a Danube Flow-Hív a Duna! ingyenes programsorozat május 26-án, vasárnap 10 és 16 óra között a Margitszigeten. A rendezvény amellett, hogy a Duna értékeit népszerűsíti, igazi kalanddal várja a családokat. A margitszigeti Holdudvarból egy három állomásos, kalandos-ismeretterjesztő kvízjáték indul, melyen a csapattagok igazi kincskeresőkké válhatnak. A kalandozás mellett egész nap vízipisztolyos mini-árvíz, látványos hidrológiai kísérletek, makettezés és színház várja a látogatókat.

hiv a duna

 

Gyereknap a Meseerdőben – Noszvaj, május 26.

Elbűvölő környezetben, a Noszvaj melletti Síkfőkúton várja a Meseerdő hétpróbája a legbátrabb gyerkőcöket, akik szívesen kipróbálnák merészségüket és ügyességüket a kalandos utazáson. Az erdő tele van meglepetésekkel: lovagok, tündérek és boszorkányok bújnak meg a fák között, hogy próbatételek elé állítsák a hősies gyerekeket. Emellett egész nap kézműves foglalkozások, fodrászsarok, arcfestés és kisállat simogató várja a legkisebbeket is.

meseerdo

 

Hetedhét Játékfesztivál – Székesfehérvár, május 25-26.

A székesfehérvári Hetedhét Játékmúzeum nagy valószínűséggel a gyerekek kedvenc helye, gyereknapon pedig egyszerűen megunhatatlan szórakozást kínál a legkisebbektől a felnőttekig mindenkinek! A főszerep garantáltan a játéké lesz: csapat- és ügyességi játékok, kézműves foglalkozások, bohóc és bűvész várja a gyerekeket és a gyermeklelkű felnőtteket, vasárnap este pedig Palya Bea koncertje teszi még emlékezetesebbé a gyereknapot.

hetedhet

Forrás: