Egy ország harcol a 3 éves Vivien életéért

Esélyt kapott az életre az a kislány, akiről a magyar orvosok azt mondták: egy hónapja van hátra. Civilek példaértékű összefogásával, valamint a Daganatos.hu Alapítvány 3 millió forintos támogatásával megkezdődhetett Vivien vietnámi terápiája, ami a teljes felépülést jelentheti a kislánynak. A segítség még elkél, így a sztárok is a jó ügy mellé álltak.

A három éves Vivien két éve küzd a gyilkos kórral – 17 kemoterápián, 54 sugárkezelésen, 10 műtéten és gyógyszeres kemoterápián van túl. Óriási csatákat nyert meg, ám az évek során a család teljesen tönkrement anyagilag. Vivien lágyrész daganattal küzd, pár hete újabb áttétet találtak nála.  A magyar orvosok lemondtak róla, és csak egy nagyon drága, külföldi immunterápiás kezelés maradt az egyetlen esély, amely a hasonló betegeknél 95%-ban teljes gyógyulást hoz. Nemrég még úgy tűnt, hogy összefogás és anyagi segítség nélkül Vivien egy hónapon belül elveszíti a háborút…

Vivien2

A Napló riportere, Dorogi Gabriella Facebook-os felhívásának, majd ezt követően a temérdek megosztásnak köszönhetően sokakhoz eljutott a pici lány története, a család segélykérése. Hihetetlen méretű összefogás szerveződött: civil emberek ezrei és hírességek álltak, és állnak még most is a jó ügy mellé. Láthattuk őket az RTL Klub 8:08-ban, de forgatott velük a TV2 Aktív című műsora is. Elutazásuk előtt a Jóban Rosszban két szereplője, Juhász Adrienn és Kembe Sorel látogatta meg otthonában a családot, hétfőn pedig a Class FM Morning Show-ja mozgósította az országot.

A látogatás után úgy döntöttek, hogy jótékonysági koncertet szerveznek számos sztárfellépő bevonásával. A családot rengeteg civil, továbbá a Tündérke Alapítvány is támogatta, sőt, a hazánkba látogató esküvőturista páros, Lisa és Alex is Vivent segíti. Szépen gyűlik a pénz, aminek köszönhetően a család el tudott utazni a kezelés helyszínére, Vietnámba, ám a hónapokig tartó terápiát biztosan nem tudják saját erőből finanszírozni.

Jókor jött hát az újabb segítség!

A Daganatos.hu Alapítvány 3 millió forinttal nyújtott segítő kezet a családnak, hogy a kislány életben maradhasson.

„A kislány két éve vesz részt a támogatási programunkban, rendszeres anyagi támogatást nyújtunk a családnak. Miután Vivienről idehaza lemondtak, de külföldön életmentő kezelést kaphat, kötelességünknek érezzük, hogy tovább támogassuk. Amíg a szülők nem adják fel a harcot, addig nekünk is ott kell állni mellettük” – magyarázta döntésük okát Lakatos Balázs, az alapítvány sajtóreferense.

Vivien 3

Köszönettel tartozunk a Daganatos.hu Alapítványnak, és annak a sok ezer embernek, akik hozzájárultak, hogy a mi drága Vivienünk esélyt kapjon az életre. Soha nem gondoltam volna, hogy ennyi jó ember van ebben az országban, akik még akkor is segítenek, ha maguk sincsenek könnyű helyzetben” – mondott hálát Vivien vietnámi ágya mellől az édesanya, Kovács Brigitta, akitől azt is megtudtuk, hogy a neves vietnámi orvos szerint Vivien egyelőre jól reagál a kezelésekre, és minden jól alakul, akkor egy műtét és várhatóan kb. 3 hónap kezelés után gyógyultan hazatérhetnek.

Eddig összesen kb. 5 és fél millió forint gyűlt össze, és az optimista számítások szerint még legalább ugyanennyire van szükség, hogy finanszírozni tudják az életmentő kezelést. Az összefogás továbbra is nagyon fontos!

A hivatalos Facebook oldalon minden információt megtalál az, aki tovább támogatná a családot, és kíváncsi arra, hogyan halad Vivien kezelése: www.facebook.com/MostSegitsunkViviennek

Számlaszám: 10700615-66161422-51100005 Kovács Brigitta

Közlemény: adomány Viviennek

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.