Békét a Karácsonyfa alá!

Hat és 16 év közötti ír gyerekekkel készült vizsgálat szerint a fiatalok közül jobban értékelik a családjukkal eltöltött karácsonyt, mint azt, ha a fa alatt tucatjával várják őket az ajándékok.

A családi nyaralásokat szervező Butlins megbízásából készült felmérés eredményei szerint az ír gyerekek őszintén értékelik a tradicionális családi karácsonyokat és az ünnepekkor a szeretteikkel együtt töltött időt. Az ezer, 6 és 16 év között fiatal részvételével készült kutatás szerint a gyerekek 40 százaléka jobban örülne, ha a Mikulás a családjukkal békésen tölthető szabadidőt hozna számukra, mint ha a fa alatt halomban álló ajándékokat találna.

gyermeki%252520kar%2525C3%2525A1csony

Ennek oka, hogy a fiatal válaszadók közel fele úgy véli, a szülők munkahelyi elfoglaltságai miatt évközben nem tölt elég időt együtt a család. A megkérdezett gyerekek negyede jelezte, reméli, hogy a ritkán látott rokonokkal is találkoznak évközben, igaz 15 százalékuk arra is utalt, hogy a szélesebb rokonság összegyűlése esetleg kisebb-nagyobb veszekedésekhez is vezethet. A fiatalok negyede a kutatók kérdésére válaszul azt is jelezte, aggódik amiatt, hogy a családi költségvetésbe hogyan fognak beleférni az ünnepekkor jelentkező extra kiadások.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.