A szülők akkor sem érzik biztonságosnak a netet, ha felügyelik a tartalmakat

A Kaspersky Lab új funkciókkal frissítette szoftverét IOS és Android rendszerekre, hogy továbbra is hatékonyan védje a gyerekeket a digitális fenyegetésektől. Most akár egy gombnyomással távolról kérhetnek szüleiktől hozzáférést a korlátozott webhelyekhez vagy alkalmazásokhoz, míg a szülők hasznos tippeket kaphatnak, ha a Kaspersky Safe Kids veszélyre figyelmezteti őket.

A szülők a program beállításaiban megjegyzésként láthatják ezeket a tippeket, valamint jelentéseket is kapnak, amely a gyerek internetes tevékenységét listázza a My Kaspersky portálon. Ha a gyerek megpróbál hozzáférni egy bizonyos kategória szerint blokkolt oldalhoz (például egy obszcén webhelyhez), a tanácsok sürgős értesítésként is megjelenhetnek a szülő készülékén.

A Kaspersky Lab és a B2B International kutatóintézettel közösen végzett kutatás eredményei azt mutatják, hogy minden harmadik szülő úgy érzi, nem tudja kontrollálni a gyerekeik online jelenlétét. Még a szülői felügyeleti eszközök segítségével sem tudja egy-egy szülő eldönteni, miként reagáljon a gyerekeik online viselkedésére; például kobozzák-e el a számítógépes eszközöket, ha rajtakapnak egy gyereket online szerencsejáték oldal látogatásán. Vagy mennyire legyenek szigorúak, ha a program egy felnőtt tartalmú oldal használatát regisztrálta?

A pszichológusok tanácsait beépítették a Kaspersky Safe Kids új verziójába, amely lehetővé teszi a szülőknek nemcsak megfelelően felmérni az adott oldal kockázatát, hanem segít újraértelmezni a hozzáállásukat a gyermekük online biztonságához. A szülők javaslatokat kapnak a nem megfelelő oldalakról és alkalmazásokról, például ha új és gyanús kapcsolatok jelennek meg, vagy online vásárlások során, vagy ha túl nagymértékű adatforgalmat jelez a szoftver, valamint számos egyéb, egyéni helyzetekben.

gyerekek internet

Bármelyik terméket is fejlesztjük, mindig arra törekszünk, hogy  felhasználóbarát és intuitív legyen. A szülők nyugalma és a gyerekek védelme aktuálisabb, mint valaha. Azt szeretnénk, hogy szoftveres megoldásunk a gyerekek védelméért  több legyen, mint pusztán technikai segítség; szeretnénk a szülők partnerei lenni ezekben a problémákban. A Kaspersky Safe Kids többről szól, mint csupán ellenőrző felület a gyerekek internetes tevékenységeiről, – szeretnénk, hogy a szülők, jobban megértsék a gyerekek online viselkedését és érdeklődését. Hisszük, hogy a pszichológusok tanácsainak integrálása nem egyszerűen a program személyesebbé tételéről szól, hanem teljesen új szintre emeli a védelmet.” – mondta Andrei Mochola, a kibertanácsadó cég Consumer Business részlegének vezetője.

A termék másik új jellemzője az Androidon lehetővé teszi a gyerekeknek, hogy engedélyt kérjenek a korábban korlátozott helyekhez vagy alkalmazásokhoz, amelyet a szülő felülírhat.  Ha a szülő úgy állította be a Kaspersky Safe Kids beállításaiban, hogy megakadályozza speciális webhelyek látogatását vagy alkalmazások használatát, akkor megjelenik egy ablak, amely megtagadja a hozzáférést minden alkalommal, amikor a gyerek megpróbálja megnyitni őket. Ha a szülő elfogadja a gyerek kérelmét, akkor egy gombnyomással engedélyezheti az oldalt vagy alkalmazást. IPhone és iPad készülékek esetében ez a funkció a weboldalaknál működik.

A fent leírt funkciók mellett a szoftver segít a szülőknek tájékozódni arról, hogy a gyerekük mit csinál online, mennyi időt tölt az interneten, milyen oldalakat látogat, milyen játékokat játszik, kikkel kommunikál a közösségi oldalakon és hová megy.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.