A nők és a bor

A nőknek született képességükből adódóan nagyon kifinomult érzékük van a borokhoz, borkóstoláshoz. Ezen kívül a statisztikák kimutatták, hogy sokkal több nő vásárol bort, mint férfi, talán ez lehet az oka, hogy a gyengébbik nem szépen lassan kezébe veszi az irányítást ezen a területen is? De vajon, milyen is a bor, ha női? Az Egykettőben erre keressük a választ február 20-án és 21-én, a Women’s Wine World és a Borkóstolás (nem csak) anyukáknak rendezvénysorozatok következő eseményein.

A bor finom. A bor jó, de a bor, ha női, akkor egyszerűen más energiái vannak, mint annak, melyet az erősebbik nem készít, hiszen megjelenik benne egy feminin felhang és némi szexepil. A borász pedig, ha nő, másként prezentálja a saját borát, mint egy férfi. A 2 hetente megrendezésre kerülő Women’s Wine World következő eseményén február 20-án 19 órától 3 női borász bizonyítja be mindezt.

Matolcs Sára az Etyeki Kúriától érkezik az Egykettőbe, a Pfneiszl testvérek, Katrin és Birgit pedig a Pfneiszl Pincészetből. Mindhárom hölgy igazi szenvedéllyel viseltetik a borszakma iránt, lelkiismeretesen és lelkesen élik mindennapjaikat ebben a nehéz, de annál szebb hivatásban. Matolcsy Sára mottója: „Ugyanannyi energiát igényel, hogy boldogok vagy boldogtalanok legyünk, én inkább boldog akarok lenni!”

Ez a pozitív energia tükröződik az estén prezentált borain is, mely borsor egy 2011-es Pinot Noirból, egy 2010-es Chardonnayból, valamint egy 2011-es Sauvignon Blancból fog állni. Pfneiszl Birgit és Katrin szintén tele vannak energiával, és így vezetik a teljes egészében családi vállalkozásként indult pincészetet is.

bor2

Az ország nyugati csücskéből, Sopronból érkező lányok osztrák gyökerekkel rendelkeznek, mégis Magyarországon találták meg számításaikat. A fiatalok életszeretete, frissessége és energiája boraikban is kiérezhető, melyet az estén prezentált 2011-es Pink Sparkelina gyöngyözőborral, a 2011-es Távoli Világ házasítással, és a 2008-as Kékfrankos Smoke on the lake-el is bizonyítanak majd. A borkóstoló mellé természetesen finom falatok és izgalmas történetek is járnak.

A másik, szintén női energiákat megmozgató eseményre február 21-én 19 órától kerül sor, mely a Borskóstoló (nem csak) anyukáknak rendezvénysorozat következő állomása lesz. Ez az esemény azoknak a nőknek szól, akiknek kell egy kis szabadidő, mikor barátnőikkel, barátaikkal vagy párjukkal egyszerűen csak finom borokat, ínycsiklandó falatokat kóstolnak, miközben maga a borász kalauzolja őket az este során.

Ezúttal Gere Andrea érkezik az Egykettőbe Villányból, aki egy igen ütős borsort állított össze ez alkalomból, benne sok-sok újdonsággal. A Gere pincészet a borok mellett nagy hangsúlyt fektet a szőlőmag készítményeire is, melyekkel ezen az estén megismerkedhetnek a vendégek is. Természetesen itt is lesznek finom falatkák, sajtkoktél házi grissinivel, padlizsánkrém, és bundás kenyér managalica sonkával.

Borok, borásznők és jó társaság az Egykettőben a tavasz kapujában! Részletek és helyfoglalás a www.egyketto.eu oldalon.

Borkóstoló (nem csak) anyukáknak: www.egyketto.eu/borkostolo-nem-csak-anyukaknak/ 

Women’s Wine World: www.egyketto.eu/womens-wine-world-2/

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.