A méhek a lényeg – interaktív bábelőadás a természet megismerését

A természet megismerését, ezzel párhuzamosan a megóvását nem lehet elég korán kezdeni. Ez a gondolat hívta életre „A méhek a lényeg” című interaktív bábelőadást és foglalkozás-sorozatot, amely a Gévai Csilla és Koródi Eszter által vezetett Fiúról Apára Program keretében valósul meg a Syngenta támogatásával. 

A program célja, hogy felhívja a figyelmet a beporzók fontosságára, megismertesse életmódjukat, szokásaikat a legkisebbekkel. A méhek csodálatos életét bemutató bábelőadást eddig Szarvastól Sopronig országszerte 17 óvodában nézhették meg a gyerekek.

A márciusban útjára indult program összesen 20 intézménybe viszi el az interaktív előadást Gévai Csilla és Benkő Bence bábművészek tolmácsolásában.

A méhek a lényeg

A több mint 500 gyermekhez eljutó előadást minden esetben egy beszélgetés és foglalkozás követi Weiner Sennyey Tibor méhésszel. Itt a kicsik feltehetik a kérdéseiket, megnézhetik a lépet, és betekinthetnek a méhészkedés rejtelmeibe. Az elhangzottak játékos feldolgozását és beépülését segíti egy interaktív foglalkoztató füzet is.

Az emberiség jövőjének egyik kulcsa

A biodiverzitás megőrzése és növelése, azon belül is a beporzó rovarok megóvása továbbra is fontos része a Syngenta fenntarthatósági tervének, a Good Growth Plannek. Termesztett növényeink 85 százalékának van szüksége rovarok segítségére a szaporodásban. Végső soron a teljes mezőgazdasági termelés igen jelentős része nyugszik a beporzó fajok vállán.

Ebből egyenesen következik, hogy az emberiség jövőjének egyik kulcsa is, hogy odafigyeljünk ezekre a rovarokra. A most megvalósult – a 4-7 éves korú gyermekek környezettudatosságának fejlesztését célzó – program is ezt a célt szolgálja.

Olvasd el ezt is!

Ha nem volnának méhek, az emberiség 4 év alatt kipusztulna

 

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.