Igazi művészi alkotások: a 14 legmeghökkentőbb húsvéti tojás idén!

Manapság szinte mindenből képesek alkotást varázsolni az ügyeskezűek – természetesen a húsvéti tojások sem maradhattak ki. Lássuk be, valóban megdöbbentő részletességgel kidolgozott és rendkívül ötletes tojások születtek. Pillantsunk bele a kínálatba!

Szívesen tennénk az ablakba vagy a kirakatba egyedi, mutatós húsvéti tojásokat? Nézzünk meg néhány ötletet az alábbiakból. A neves dizájnerek, áruházak és híres csokigyártók elképesztően szép és részletgazdag húsvéti tojásokkal készültek 2017 tavaszára. Lássuk a legmeghökkentőbbeket!

1. Betty’s Imperial húsvéti tojás: a tejcsokoládéból készült csodát gyönyörű természeti minta díszíti: ehető páfrányokkal, kézzel festett pillangókkal, tavaszi virágokkal. A tojások 55 cm magasak és 5,4 kilósak.

2. A Claridge húsvéti tojása: Valrhona étcsoki-, tej- és fehércsoki változatban is kapható az alkotás, melyet az art deco inspirált, s még csokiból készült fürjtojásokat is tartalmaz. Limitált kiadás, csupán 100 darab van belőle.

3. Bulgari London húsvéti tojás: 66 százalékos kakaótartalommal készült, vörös bársony hatású mű, melyet tollszerű csokoládé szalagokkal dekoráltak – fehércsokiból és csokoládéchipsből.

4. Godiva 2017-es Óriás Atelier húsvéti tojás: a kézi készítésű brüsszeli alkotás Jean Apostolou és Ilse Wilmots munkája, 13 klós és 66 cm magas. Benne a pillangók fehércsokiból vannak, mindegyik tojásra aprólékos kézimunkával kerültek rá.

5. Choccywoccydoodah „Nyúlcsalád” húsvéti tojás: ez a precíz tojásalkotás egy sorozat része. A képen Nyúl úr és Nyúlné látható, egy 100 kilós tojásban, a háttérben egy másik tojáson a fiuk, egy ugyancsak elképesztő részletességgel kidolgozott csokoládétojás formában.

6. Pierre Hermé Oeuf Tagli Lucio Fontana-stílusú tojása: szintén limitált változat, az olasz művész, Lucio Fontana munkássága ihlette. Mindegyik 955 grammos, s tiszta, eredeti Belize csokoládéból készült.

7. A Rococo Chocolates „Ne tégy minden tojást egy kosárba” húsvéti tojása: a 39 százalékban organikus tejcsokiból készült alkotás egy marcipán kiscsirkét foglal magába, valamint karamellizált fehércsokolédés apróbb tojásokat.

8. A Harrods áruház húsvéti tojása Henri Le Roux hullámos alkotása, amelyet elnézve szinte káprázni kezd a szemünk.

9. Selfridges húsvéti tojás: a földgömbszerű hatást keltő tojás tejcsokoládéból készült, s a Somerset-i The Chocolate Society munkája.

10. A Godiva Kincs névre hallgató húsvéti tojása nem véletlenül viseli ezt a nevet. A szétnyitható, belga étcsokiból megalkotott tojásból, mely 778 grammot nyom, csokicsirkék bújnak elő, különféle ízben, s apró, gömb alakú csokitojások is megtalálhatók benne – málnakrémes vagy éppen eper ganache krémes változatban.

11. Hotel Café Royal húsvéti tojás: a Valrhona tejcsokoládéból készült truffle golyókat ehető aranylevelekkel vonták be és sós karamellel töltötték. Egy méretes, barna színű csokitojásban bújnak meg, amelynek állvány készült és szintén aranyszínű levelek futnak végig a hátulján.

12. Kókuszos húsvéti tojás, a The Chocolate Society-től: ugyancsak a Valrhona fehér csokoládéjából alkották meg a tojás világos rétegét, majd egy sötétebbel a külsőt. A különös, kókuszdiószerű külsőt kézi festéssel érték el mindegyik, talapzatra állított húsvéti tojás esetében. A belsejébe pedig valódi kókuszreszelék került.

13. Alexandre Stern „Méhkaptár” tojása: a Harrods-ban kapható a fehércsokival készült, tökéletes kaptárt formázó csokoládétojás, s a különböző színű – és ízű – méhecskék szolgálnak rajta díszítésül.

14. Hotel Café Royal húsvéti tojás: a limitált szériás csokitojás Sarah Barber séf munkája. 1 méter magas és 75 kiló. A Valrhona csokoládéból alkotott művet ehető, aranyszínű csokilevelekkel díszítették, s Dulcey pekándió pralinével töltötték. Összesen kettő készült belőle.

Forrs: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.