Várandósság alatti szex – Ezek a leggyakoribb kérdések

A szex alapvetően tabutéma, de hasonlóan a tabutéma a várandósság is. Mindenki hajlamos arra, hogy a nehézségekről, kellemetlenségekről nem igazán beszél őszintén. 

Ha létezik ilyen probléma, akkor a várandósság alatti szexuális élet teljes mértékben ebbe a kategóriába esik. Ha még nem jött el az idő, de már fontolgatod, vagy csak úgy felmerült benned a kérdés, de cikinek érzed megkérdezni, akkor most mi felteszünk helyetted is néhány butának tűnő kérdést, sőt megpróbál válaszolni is rájuk a Glamouronline!

Okozhat vetélést a szex?

Nyugi, erre a kérdésre a válasz: NEM. Az első trimeszterben, amikor a vetélés kockázata a legmagasabb, akkor sem veszélyezteti az aktus a babát. DE!!! Kerülendő a szeretkezés néhány esetben, például veszélyeztetett terhesség esetén, ha valószínűsíthető a koraszülés. Tilos, ha vérzés lép fel a terhesség alatt, illetve, ha a méhlepény (placenta) a méhszájhoz közel, vagy egyenesen azon tapadt meg.

Lehet, hogy nagyobb lesz a szexuális éhségem?

Könnyen lehet, de az is elképzelhető, hogy pontosan az ellenkezője fog történni. Ez egyénenként változik, sajnos, előre nem nagyon lehet megtippelni, hogyan fogsz reagálni a terhességre. Általában az első trimeszterre jellemző, hogy a rosszullétek, fáradékonyság miatt a kismamák szexuális aktivitása lecsökken. A második trimeszterben általában nyugodtabb időszak köszönt be, ami rendszerint beindítja a szexuális éhséget is, nem is kevesen arról számolnak be, hogy szexuális értelemben életük legjobb periódusa ez az időszak, sokszor kívánják a szeretkezést, amit rendszerint fantasztikusan élveznek is. De van, akinek az egész várandósság alatt semmi kedve nincs szeretkezni.

terhes szex

Megsértheti-e a pénisz a magzatot?

A válasz egyértelmű: NEM. Az esély, hogy a partnered férfiassága akkora legyen, hogy elérje a magzatot, nagyjából 1% sincs. Ráadásul, a magzat és a hüvely között komoly “védelmi zóna” óvja a növekvő babát.

Megindíthatja az orgazmus a szülést idő előtt?

Egy újabb kérdés, amire a válasz: NEM. Legalábbis nagyon kicsi mindennek a valószínűsége. Az orgazmus ugyan összehúzódással jár, de ez nem idézi elő a tolófájásokat, hacsak nem jönnek elő egy-két óránként, majd gyorsul fel a jelentkezésük. A terhesség késői szakaszában, a 38. hét után már nagyobb az esély az orgazmussal előidézett szülés beindulásának, de ez is csak akkor, ha a fájásaid egyre gyakoribbak hosszabb időn keresztül. Mindezzel együtt, ha a várandósság korábbi szakaszaiban is voltak már hastájéki fájásaid, akkor ezek orgazmust követőn felerősödhetnek, de ebből is szinte kizárt, hogy valódi szülésre kerüljön sor.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

A terhesség és a szex

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.