Vannak előnyei is a karácsonyi szingliségnek!

Anyagilag mindenképp: legalább a párunknak nem kell ajándékötleten gondolkodnunk. De félre a tréfával: a szinglik számára nem éppen vidám időszak a karácsonyi, ugyanakkor több előnye is van, melyeket érdemes kihasználni.

Amikor eljön a karácsony időszaka, teljesen természetes, hogy akinek nincs párja, az összeszoruló szívvel tekint a meghitt napokat együtt töltő, boldog párokra. Persze, a fények ugyanúgy szépek, az ital ugyanolyan jól esik egyedül is, de valahogy, ha nincs kivel megosztanunk az élményt, az ünnep örömébe egy kis kesernyés hangulat vegyül.

A helyzet azonban az, nincs sok értelme nyomorultnak éreznünk magunkat karácsonykor, csak mert éppen nincs párunk. A szingliség érzésében tobzódni nemcsak ilyenkor felesleges, hanem az év többi napján is. Lássuk, melyek azok a dolgok, amelyek előnyként vonultathatók fel az esetünkben.

Karácsonykor többnyire nem dolgozunk, van ürügyünk arra, hogy annyit együnk és igyunk, amennyit akarunk, a másnaposság sem tűnik fel olyan rossz fényben, a társadalmi élet pezseg decemberben, akár egyedül vagyunk, akár nem. Tehát, hogyan tehetjük szebbé a karácsonyunkat szingliként? Lássuk néhány gondolatot.

Ez nem rólunk szól

A karácsony annak az időszaka, hogy a család, a barátok társaságát élvezzük. Használjuk ki az időt arra, hogy valóban tegyünk erőfeszítéseket a számunkra fontos személyek társaságáért, meglátogatásáért és legyünk lelkileg is teljesen ott. Akár sétálni megyünk, akár vásárolni, filmet nézünk relaxálásképpen vagy beülünk egy helyre néhány italra, legyünk együtt újra és becsüljük meg az együtt töltött, minőségi időt.

Tegyünk valamit jótékonykodásképpen

Ha rosszul érezzük magunkat, amiért egyedül vagyunk, használjuk ki a lehetőséget, hogy valaki másért tegyünk valami jót. Nem fontos, hogy ez túlságosan lefoglaló dolog legyen. Segíteni egy helyi szervezetnél pár órát, önkénteskedni a menedékszállón máris szebbé teheti a napjainkat. Meglepve fogjuk tapasztalni, mennyit javít a közérzetünkön, ha segítünk, hogy másoknak jobb legyen. Ráadásul segít felismerni azt is, mennyi jó dolog történt velünk a saját életünkben…

Menjünk társaságba és érezzük jól magunkat!

Akár hisszük, akár nem, nem mi vagyunk az egyedüli szinglik széles e vidéken karácsonykor! Mozduljunk ki és vegyüljünk el az emberek között. Decemberben eljön az ideje az ünnepi dísznek, a szép ruháknak, oda mehetünk és akkor, amikor akarunk. Menjünk el eseményekre, barátokkal együtt vagy akár csak egy-egy ismerőssel. Jelentkezzünk be online különféle rendezvényekre. Kényeztessük magunkat: szerezzünk be egy csodás ruhát a szezonra, tegyünk olyan dolgokat, amelyektől igazán önmagunknak érezzük magunkat.

Tűzzünk ki új célokat!

Használjuk a karácsonyi időszakot arra, hogy alaposan átgondoljuk, mit szeretnénk a következő évtől, milyen változtatásokat szeretnénk. Miért ne gondolkodhatnánk el azon, hogyan terveznénk meg előre mondjuk egy már jó ideje fejünkben levő vállalkozást, mit kell tennünk ahhoz, hogy elmehessünk egy régen vágyott kirándulásra? Ha nem szeretnénk sokáig egyedül lenni, mit érdemes megtennünk, hogy ezen változtassunk? Kipróbálhatjuk az online randizást, készíthetünk magunknak új és meggyőzőbb profilt, elmehetünk rendezvényekre, ahová szinglik járnak vagy olyan helyekre, mely az ismerősi körünket tágíthatja, így pedig a lehetőségeinket is, hogy új emberekkel találkozhassunk. Próbáljunk ki új dolgokat. Sokkal egyszerűbb hozzánk való emberekkel megismerkedni, ha olyan helyekre járunk, ahol nekünk tetsző dolgokat csinálhatunk – ilyen egy sport vagy egy táncklub például.

Szerezzünk új emlékeket!

Ha ez az első karácsonyunk egy szakítás után, megengedhetjük magunknak, hogy szomorúak legyünk. Ez normális és természetes. De ne töltsük azért az egész ünnepet úgy, hogy az önsajnálatban „dagonyázunk”. A szomorúság talán elkerülhetetlen, de a pozitív dolgok nem, amelyek vidámabbá tehetnek – ami történt, azon nem tudunk változtatni, de képesek vagyunk új élményeket szerezni, melyektől jobb lesz a kedvünk. A gondolkodásmódot meg lehet változatni. Ha a múlt emlékei miatt a karácsony fájdalmas lehet, akkor jobb elmenni máshová ünnepelni – el a megszokott környezetből. Ünnepeljük az újrakezdést! No és vegyük meg magunknak a leginkább extravagáns ajándékot, amit megengedhetünk. Az öröm, amit emiatt érzünk majd, biztosan nem fog megártani…!

Forrás: Adrina – Napidoktor.hu

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.