Valentin-nap: hogy teljen egy új kapcsolatban?

Milyen ötletekkel állhatunk elő, ha még „kezdők” vagyunk?

A Valentin-napi program vagy ajándék még azoknak is fejtörést okozhat, akik hosszabb ideje alkotnak egy párt. Új kapcsolatban azonban komoly fejtörést okozhat kitalálni, mivel töltsük a napot. Íme néhány tipp.

Egy friss párkapcsolatban a közelgő ünnepek mindig okoznak némi fejtörést. A felek még nem ismerik egymást elég jól, ezért nehezen tudnának igazán ötletes ajándékkal szolgálni vagy olyan helyre vinni a másikat, ami biztosan tetszik neki. A „kezdőknek” sem kell azonban feladni! Íme néhány tipp az új kapcsolatban élőknek Valentin-napra – program és ajándék tekintetében egyaránt.

1.Előszöris: ha valóban csak pár napja randevúzunk és éppen közbejön a Valentin-nap, a legjobb talán ignorálni. Ilyenkor egyébként is minden találkozás ünnep, felér egy Bálint-nappal!

2.Kérdezzük meg magunktól, mit is szeretnénk: ha úgy érezzük, ez már belefér a kapcsolatba, érdemes egy kedves üdvözlőkártyával vacsorára invitálni a másikat. Ez talán a legegyszerűbb, mégis romantikus és visszafogott meglepetés Valentin-napra egy új kapcsolatban.

valentin nap

3.Mindenképp érdemes beszélni a Bálint-napról és elmondani, hogyan érzünk: ha úgy gondoljuk, nincs még ideje a nagyobb ünneplésnek, hiszen alig ismerjük egymást, de egy kedves képeslapos üzenet vagy vacsora éppen megfelelő lehet.

4.Célszerű meg is kérdezni a másikat, mit gondol a Valentin-napról – vagy konkrétan megkérdezhetjük azt is, mit szeretne. Egy új kapcsolatban semmiképp sem ajánlott utazással vagy egy nagyobb ajándékkal előhozakodni, mert azzal még kellemetlen helyzetbe is hozhatjuk a másikat.

5.Kössünk jó kompromisszumot: amennyiben Valentin-nap alkalmából mindketten mást szeretnénk, igyekezzünk közös nevezőre jutni. Ha egyikünk étterembe menne, a másikunk viszont nem, még egy otthoni, pompás kis közös főzést is rendezhetünk. Jó megoldás az is, ha ellátogatunk étterembe, de igyekszünk elkerülni a drága helyeket. Így senki sem fogja kellemetlenül érezni magát.

6.Ha ajándékot veszünk, hasonló a tanács: egy új kapcsolatban nem javasolt túl sokat költeni első Valentin-nap alkalmával. Ne rukkoljunk elő túlzó ajándékkal, mert az nemcsak zavarbaejtő lehet, de a másik azt fogja gondolni, mi is hasonló értékben várunk valamit. A fehérnemű vásárlása sem jó ötlet – friss kapcsolatban még el is riaszthatjuk a másikat ilyesmivel.

7.Maradjunk a klasszikusoknál: egy mutatós, finom bon-bon vagy szép virágcsokor is éppen elegendő lehet egy kedves üzenettel. Ami a képeslapot illeti, legyen aranyos, humoros, s máris nyerők vagyunk! Egy új kapcsolatban az „örökké szeretni foglak” vallomás például meglehetősen erős! Sokkal célszerűbb azt érzékeltetni, milyen kedvesnek, bájosnak találjuk a másikat, vagy hogy mennyire megdobogtatta a szívünket.

8.Süssünk valamit! Ha tudunk sütni-főzni, máris előnyben vagyunk a Valentin-napi meglepetést illetően. Egy finom édességnek kevesen tudnak ellenállni.

9.Ajándékozzunk mozifilmet vagy könyvet. Ha rövid idő alatt nagyjából megismertük a másik ízlését, ez telitalálat lehet

10.Menjünk el táncolni, üljünk fel az óriáskerékre, piknikezzünk a parkban, üljünk be egy italra! Ha az étterem vagy egy nagyobb program nem jön szóba, az ilyen egyszerűbb, mégis emlékezetes alkalmak tökéletesek. Menjünk el egyszerűen meginni egy-két pohár bort egy szimpatikus helyre. Egy új kapcsolatban Valentin-napon ez is bőven megteszi!

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.