Vajon kik szexelnek legtöbbször: az elváltak, a házasok, vagy az élettársak?

A felmérések alapján egyre inkább elfogadóbbak vagyunk a szexuális élettel kapcsolatosan, még, ha ebből sokszor vajmi keveset érzékelünk hazánkban.

A Psychology Today magazint böngészve tűnt fel, hogy míg a hetvenes és nyolcvanas években a házasság előtti együttlét csupán 29% szerint volt elfogadható, addig 2010 és 2012 között már 58% volt ez az arány. Tekintve, hogy minden bizonnyal nagyon sok, mélyen vallásos embert is megkérdeztek a statisztika készítése során, ez az eredmény bíztatóan mutat az elfogadás felé – számol be a Bien.

A szexuális forradalom a hatvanas években indult és talán mondhatjuk, hogy azóta is tart. A fogamzásgátló tabletta elterjedése, a feminizmus térnyerése mind-mind oda vezetett, hogy egyre kevésbé kezeltük kínos titokként mindazt, ami a hálószobában történik. Manapság pedig már talán kicsit át is estünk a ló túloldalára. A szexualitás teljesen behálózta a mindennapjainkat, holott lehet, hogy sosem voltunk ennyire távol a realitástól.

A test, különösen a női test tárgyiasítása, a pornófilmek és szexuális jelenetek teljesen általánossá válása sokak számára érzelem- és következménymentes aktussá alacsonyította a szeretkezéseket. Azonban részben ennek köszönhetjük, hogy a házasság előtti, továbbá a házasságon kívüli szexuális kapcsolatok száma is megnövekedett, és szinte általánossá, társadalmilag elfogadottá vált.

szex

Fotó: 123rf.com

Csökkent a szexuális aktivitás

Azt gondolhatnánk, hogy mivel a szex ennyire általános lett, többet szexelünk, mint korábban valaha, ám erről szó sincs. Az elmúlt években számos tanulmány vizsgálta ezt a kérdést és kiderült, hogy egyre inkább csökken a szexuális aktivitásunk. Az Y-generáció tagjai, akik 1984 és 1994 között születtek, pl. már most kevesebb szexuális partnerrel rendelkeznek, mint az előző két generáció. Ám ez nem azért van, mert szüleink és nagyszüleink akkora hedonisták lettek volna. Inkább azért, mert a tanulmányok alapján ez a generáció egyre inkább elfordul és inaktivitást mutat a szexuális együttlétekkel szemben.

Hasonló eredmény született a mai 18-29 éves korosztályt tekintve is. A kilencvenes években a megkérdezettek csupán 15%-a mondta, hogy nem szeretkezett az elmúlt fél évben, míg 2018-ban ez az arány már 23%-ra nőtt. Emellett csökkenő tendenciát mutat be a felnőttek éves szexuális együttléteinek számra is.

Szóval, nagyon úgy fest, hogy bár sokkal szabadosabbnak, adott esetben közönségesebbnek hat a mai generációk nagy része, valójában ez az egész csak álca, és túlnyomórészt nincs mögötte szexuális tartalom. Az okok megfejtése még várat magára, de azt már tudjuk, hogy manapság kik szeretkeznek a legtöbbet:

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Szexpózok, szexpartnerek- így szexelnek a magyar nők

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.