Top 10 tipp a jó szex érdekében

Nemcsak a pozíciók számítanak – mit tegyünk, hogy jól legyünk?

A jó szex nem azon múlik, milyen kiváló új pozitúrára bukkantunk, vagy azon, felvettünk-e valami vadító fehérneműt. A megfelelő kommunikáció, a spontaneitás és az időzítés sokkal többet nyom a latban – lássuk, mi kell a valóban jó szexhez.

Ahhoz, hogy egy nő és egy férfi közt igazán jól működjön a szex, nem a különleges dolgok kellenek. Dr. Bea Jaffrey klinikai pszichológus, pszichoterapeuta, valamint Mary Jo Rapini pszichiáter és szexterapeuta szerint a jó kommunikáció, a spontaneitás és az időzítés az igazán lényeges. Érdemes azokra a dolgokra fókuszálni, amelyek tényleg fontosak. A szakemberek szerint az alábbi 10 dolog kell a jó szexhez.

1. Mondjuk el a párunknak, mitől jövünk izgalomba

Kutatások szerint a jó szexhez kulcsfontosságú a megfelelő kommunikáció, és itt nem a piszkos beszédre kell gondolni. Elmondani a másiknak, hogy mi esik jól és mit nem kedvelünk, nemcsak informatív, de kiváló instrukciókat is ad: jobban megismerjük a másik testét és reakcióit. Ha a másik olyasmit csinál, ami nekünk jólesik, mondjuk meg, ahelyett, hogy gesztusokkal, hangokkal tudatjuk. Amennyiben más irányba szeretnénk terelni a párunkat, más pozíciót vetnénk be, azt is nyugodtan mondjuk – ne maradjunk némák!

2. Ne becsüljük alá a dicséret erejét

Egy 2016-os tanulmány, mely 39 ezer heteroszexuális résztvevővel készült, rámutatott arra, hogy a házas vagy évek óta együttélő párok körében a szexuális elégedettség akkor megfelelő, ha szex közben dicsérik egymást, s nyitottak arra, hogy a kellemetlennek tűnő jeleneteken is nevessenek. Az élet természetes dolgait nem szabad túl komolyan venni! A boldog párok együtt nevetnek.

3. Legyenek a dolgok spontának

Még a fantasztikusan jó szex is monotonná válhat idővel, ha rutin lesz belőle. Lodro Rinzler, a Marie Claire szakértője azt javasolja, ha valami újdonság eszünkbe jut vagy szeretnénk megtenni valamit az ágyban, ne halogassuk. A férfiak egyébként is szeretik, ha egy nő spontán módon viselkedik és magabiztos. Ne essünk bele a heti egy vagy két „kötelező szex” unalmába. Próbáljunk ki új helyeket, új ötleteket!

4. Gondoljunk az előjátékra úgy, mintha egy hosszútávú aktus lenne

Dr. Jaffrey szerint a jó szexhez kulcsfontosságú a hangulat megteremtése, különösen a nők esetében. Az előjáték például elkezdődhet jóval előbb, mint maga a szex: szóbeli izgatással. A kisebb gesztusok, megjegyzések igen lényegesek a hangulat kialakításához – lehetnek ezek napközben váltott, szexi e-mailek és üzenetek is.

5. Ne feledjük a testmozgást és a D-vitamint

Ne legyen kétségünk afelől, hogy a mozgásnak áldásos hatásai vannak – a jó szex esetében is. A testmozgás ugyanis érinti a libidót, mivel javítja a vérkeringést a testben, s így a nemi szervekhez is több vért juttat. A vágy nő és a hangulat is javul. Az endorfin sosem árt!

Ne feledkezzünk meg a D-vitaminról sem. Bizonyos időszakokban többet kapunk belőle – főleg nyáron, amikor süt a nap -, de évközben nem árt pótolni. A D-vitamin igen fontos az ösztrogén-termelődéshez a nőknél, s a tesztoszteron-termelődéshez a férfiaknál. Növeli a libidót, ezért érezhetjük magunkat nyáron frissebbnek. A jó szexhez tehát a vitaminszedésről is gondoskodjunk.

6. Reggeli szex és délutáni szeretkezés

Dr. Jaffrey szerint annak oka, hogy a nő és a férfi nem ugyanakkor vágyik szexre, a stressz kezelése a hét folyamán. A férfiak számára ugyanis a szex stresszoldó dolog, míg a nők akkor engedik meg maguknak, ha már van idejük lazítani. Ennek eredményeképpen a hölgyek este kimerülten esnek ágyba, agyuk már a holnapra fókuszál.

Jobb megoldás tehát a reggeli szex. Próbáljuk reggel fél órával előbbre állítani az órát és meglátjuk, mi történik. Mivel a férfiak tesztoszteron szintje reggel magasabb, kellemes meglepetésben lehet részünk. Hétvégén pedig délután legyen a szeretkezés.

7. Bővítsük a szókincsünket

Sokan alábecsülik a szexi szavak hatalmát, pedig valóban komoly hangulatemelő hatásuk lehet. Sokakon segít, ha erotikus könyveket olvasnak vagy online nézegetnek ilyen szövegeket. Ráadásul ezekből egyfajta zsargont is megtanulhatunk és bevethetjük a jó szex érdekében!

8. Tapasztalatok szexjátékokkal és kellékekkel

Rapini szerint a hosszú ideje együtt levő párok nem egyszer kipróbálják a következőt: elmennek együtt szexjátékokat nézegetni, sőt vesznek is ilyesmit. Ez lehet vibrátor, de masszázsolaj és szembekötő kellék is. A masszázs egyébként ideális eszköz arra, hogy izgalomba jöjjön a két fél. A libidó gyakran emelkedik meg a hatására.

9. Csináljuk együtt a házimunkát

Talán triviálisan hangzik, de ez nemcsak jobb szövetséget eredményez két ember között, hanem a jó szexhez is hozzásegít – elégedettebbek leszünk az ágyban. Egy 2016-os tanulmány rámutatott, hogy a házimunkák megosztása ösztönzi a „méltányosság erotikáját”.

10. A mennyiség helyett a minőségre koncentráljunk

Nem aranyszabály, de egy közelmúltbeli tanulmány szerint a több szex nem jelent jobb szexet is. A legboldogabb párok hetente csak egyszer szeretkeznek. Vagyis kár azon szorongani, nem kéne-e jóval többször együtt lennünk, inkább abba az egy-egy alkalomba fektessünk több energiát. Jobban megéri.

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.