Tíz ok, amiért a nők nem kívánják a szexet

Számos városi legenda kering olyan nőkről, akik örökös kedvetlenségük miatt semmiképp nem hajlandóak szexuális kapcsolatot létesíteni partnerükkel.

Sőt, a férfiak gyakran hajlamosak túlzó mesékkel bővíteni ezeket a legendákat, nem csoda hát, ha te is felteszed a kérdést, hogy miért nem akarnak a nők szexelni? Nos, a nők kívánják a szexet, sőt egyesek még túlzásokba is esnek, de ahhoz, hogy egy nő igazán jól érezze magát, szüksége van egy megértő, biztonságot nyújtó társra.

Ha mindez biztosított és ő mégis hajthatatlan, valószínű, hogy sokkal komolyabb okok állnak a háttérben. Bizonyos okok feltárhatók egy meghitt beszélgetéssel, de vannak olyanok is, melyek szakember bevonását teszik szükségessé.

Függetlenül attól, hogy a személyes problémájáról, vagy szakorvosi beavatkozást igénylő gondokról van szó, a nemi élettel kapcsolatos hiányosságok megoldása nagy figyelmet, óvatosságot és megfontolást igényel. Íme a legfontosabb 10 ok!

1. Fogamzásgátló tabletták

A fogamzásgátló tabletták mellékhatásaként számos nőnél jelentkezett a csökkent libidó tünete, de hasonló hatást válthatnak ki a hormonalapú serkentő szerek is (injekciók, tapaszok).

2. Antidepresszánsok szedése

Ha elgondolkozol, rájössz, hogy már önmagában a depresszió is kellő okot szolgáltat a nemi vágy csökkenésére, de nem minden antidepresszáns (melyekkel egyéb betegségek kezelhetők) csökkenti a libidót!

Fotó: 123rf

3. Szoptatás

A tejtermelést serkentő prolaktin hormon szintén csökkenti a nemi vágyat, ugyanakkor az újszülöttért való aggódás, és a szervezet általános kimerültsége sem igazán hatnak izgatóan.

4. Álmatlanság

Sok nőnél az alvás iránti vágy meghaladja a szex iránti vágyat, különösen, ha stabil párkapcsolatról van szó.

5. A stressz

A munka, az anyagi, vagy más jellegű gondok a nemi vágy örök ellenségei. Ahogy a stressz egyre erősödik, a nők szex iránti érdeklődése csökken, míg a férfiak gyakran épp a szexet használják arra, hogy levezessék a stresszt.

6. Nézeteltérések

A veszekedések utáni szex nem igazán jön be a nők nagy részénél. Úgy tűnik, hogy a nők 60%-a utasítja vissza a szexet a párkapcsolaton belül kialakult nézeteltérések miatt.

Fotó: 123rf.com

7. Félelem

Legyen szó a terhességtől, másoktól vagy a partnertől való félelemről, a szexuális aktust nagymértékben befolyásolja. A koncentrálás hiánya, egy gyors menet iránti vágy szó szerint megöli az erotikát.

8. Nem megfelelő hormonműködés

Függetlenül attól, hogy elégtelenségről vagy túltengésről van szó, a hormonháztartás egyensúlyának hiánya kihat a libidóra is.

9. Emlékek

A kellemetlen emlékeket nehéz elfelejteni. A nők 30%-a vallotta be, hogy a szexuális életére kihatnak a múltbeli kellemetlen tapasztalatok.

10. A nők önképe

A nők gyakran nem tekintik magukat eléggé vonzónak, ezért kerülik a szexet.

Forrás: https://napidoktor.hu/index