Testhezálló ruhadarabot a férfibüszkeségre!

Jobban illeszkedő óvszerekre volna szüksége a férfiaknak. A méret és a forma is számít!

A rosszul illeszkedő óvszerek nem csak az együttlét élményét csökkentik ? ráadásul nem egyedül a férfi, hanem a nő számára is ? de növelik a nem kívánt terhességek kialakulásának kockázatát és a fertőzések terjedésének kockázatát is.

A brit nemibetegségekkel foglalkozó orvosi szaklap, a Sexually Transmitted Infections legújabb számában olvasható felmérés eredményei szerint a férfiak kétszer nagyobb valószínűséggel veszik le az óvszert aktus közben, ha az nem megfelelően illeszkedik nemiszervükhöz. Ráadásul a nem megfelelő méretű óvszerek esetében annak a valószínűsége is duplázódik a megfelelő dimenziójú kondomokkal szemben, hogy szétszakadnak vagy lecsúsznak.

A brit szakemberek ugyanakkor arra figyelmeztetnek, a probléma nem varrható a gyártók nyakába egyértelműen, hiszen rengeteg férfi nem is tudja, hogy az óvszerek különböző méretekben és formákban kaphatóak.4706Az eredmények tükrében azonban ez a tájékozatlanság nem kevés kockázatot rejt magában, mivel a legfrissebb felmérések szerint olyannyira megnövekedett az óvszerhasználat népszerűsége, hogy ma már többen használják az óvszert fogamzásgátlás céljára, mint a fogamzásgátló tablettákat. Viszont, amennyiben a párok eltekintenek az óvszerhasználattól a rossz méretű kondomok miatt, akkor a nem biztonságos aktusok száma drámaian meg is emelkedhet.

A szakemberek szerint az egyik legegyszerűbb megoldás az volna, ha nagyobb kommunikációs erőfeszítéseket tennének annak érdekében, hogy a férfiak a megfelelő méretű óvszerek létezésével tisztában legyenek. De az is roppant fontos, hogy a párok magabiztosan elsajátítsák az óvszerek felhelyezésének megfelelő módját, ez ugyanis az egyik legfontosabb lépés ahhoz, hogy az óvszereket helyesen használhassák.

Forrs:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.