Szülés utáni szex – Ezek a legnagyobb tabuk

Azoknak a nőknek, akik gyermeket vállalnak, az anyaság életük egyik legfontosabb szerepévé válik – de nem az egyetlenné! Mégis kevés szó esik arról, hogy hogyan találhat valaki vissza a feleség, partner, saját testi boldogságát fontosnak tartó nő szerepéhez is, miután világra hozta gyermekét. Néhány tabu kérdést igyekszünk most megválaszolni, amiről a legtöbben nem mernek beszélni.

Az a bizonyos 6 hét

Az internetes fórumokon vissza-visszatérő kérdésekből az látszik, hogy még az általános információ sem feltétlenül jut el mindenkihez: a szülés utáni gyermekágy ideje 6 hét, ez után esedékes egy orvosi vizsgálat, ahol, ha a nőgyógyász mindent rendben talál, zöld utat ad a házasélet újrakezdéséhez. Úgy tűnik azonban, erről nem minden orvos tájékoztatja a kismamát, rákérdezni pedig sokan szégyellnek a dologra – számol be a Bien.

Arról pedig még kevesebb szó esik, hogy a 6 hét mindenképpen legfeljebb iránymutatás lehet: vannak nők, akik gyorsabban regenerálódnak, könnyebben felépülnek a szülésből, és adott esetben a szex utáni vágyuk is hamarabb tér vissza.

szex

Fotó: 123rf.com

Érdemes lehet tudni, hogy a szülés utáni első együttléthez jó, ha van kéznél egy nagy adag síkosító, ami megkönnyítheti azt, hogy újból egymásra találjatok. Lehet, hogy már régen voltatok együtt, és nagyon kívánjátok egymást, de érdemes nem rögtön a legextrémebb figurával kezdeni, lassan lássatok a dologhoz, hogy biztosan ne okozzatok fájdalmat.

Lélekben is fel kell készülni

Ahogyan vannak anyák, akiknek több időre lehet szükségük a fizikai regenerálódásra, ugyanúgy vannak, akik bár testileg készen állnak, lélekben még nem találják az összhangot új szerepükkel, esetleg éppen a szex az utolsó, ami most az eszükbe jut.

Fontos tudni, hogy a nemi vágy jelentkezése vagy éppen átmeneti szünetelése egyaránt normális. Rengeteg dolog változott most meg az életetekben, és ezt a változást nem mindenki kezeli egyformán. Ne azzal foglalkozz, hogy a kismamajógán a többi anyuka csinálja-e már, vagy hogy a barátnőid szerint mikortól mi normális. Figyelj a saját tested jelzéseire, figyelj a párodra, nektek kettőtöknek kell most megtalálni azt, ami jó nektek.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Fájdalmas szex szülés után-mi a megoldás?

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.