Színlelt intimitás

Vannak olyan titkaink, melyeket csak egyetlen személlyel osztunk meg. Ilyen a szexuális élet is. Az intimitás azonban néha nyom nélkül eltűnik. Vajon miért?

Természetesnek vesszük, hogy ami két ember között történik az ágyban, senki másra nem tartozik. Ám megtörténhet, hogy ezt a kimondatlan szerződést megszegi az egyik fél, és mesélni kezd barátoknak, barátnőknek.

Miért kezd el valaki szexuális életéről beszélni?

Lehet az ok mások meghökkentése, talán az önbizalom növelése, de az is, hogy pusztán örömet talál az illető abban, hogy kellemetlen helyzetbe hozza a partnerét azáltal, hogy kibeszéli. Ekkor bosszúból, haragból bontja fel az egyik az íratlan szerződést, akár számolva azzal, hogy mindez a másik tudomására fog jutni.

Lehet a háttérben egyfajta bizonytalanság abban a tekintetben, hogy vajon normális-e, ahogy ő viszonyult egy helyzethez, illetve, ahogy a partnere viselkedett. Ebben az esetben az illető egyfajta megerősítést keres egy harmadiktól, ezért beszéli ki a szexuális életét, élményeit.

Milyen problémát jelez az intimitás hiánya?

– Lehet, hogy a kapcsolat még nem érett eléggé ahhoz, hogy négyszemközt lehessen megbeszélni a problémákat, a kételyeket, ezért kell egy harmadik annak megoldásához.

– Az is előfordulhat, hogy az adott ember nem képes még az intimitásnak azt a mélyebb szintjét átélni, ami szerint természetes kellene, hogy legyen a diszkréció.

– Bizonyos életkorban, különösen nagyon fiataloknál gyakori ez a jelenség, amikor még fontosabbak az azonos neműekkel megélt összehasonlítgatások, rivalizálgatások, mint a másik nem valódi megismerése, egy intim kapcsolat kialakítása.

– Fiatal felnőttkorban, vagy később általában az éretlenség jele, ha valaki „kibeszéli” a másikat, és ez nem csak a szexualitás területére igaz, hanem bármilyen más intim témára is vonatkozhat.

– Persze előfordulhat olyan szituáció is, amikor egy új partner tudni szeretné az „elődei” szokásait, szexuális teljesítményét, esetleg méreteit stb. Ha nagyon faggatózik valaki, az valószínűleg szintén a bizonytalanság, az önbizalomhiány jele.

– Újabb jel az intimitás hiányára: színlelés

Az intimitás hiányára kell gyanakodnunk akkor is, ha a pár hölgy része azzal szeretné „megajándékozni” a partnerét, hogy többet játszik el a szenvedélyből, mint amit valójában átél.

A színlelt orgazmus mindenképpen egyfajta őszintétlenség jele, még akkor is, ha a szándék nemes. Szintén állhat a háttérben önbizalomhiány, illetve az a félelem, hogy a férfi majd összehasonlítja őt más nőkkel, akik szenvedélyesebbek voltak az ágyban.

Így kell időben elkezdeni a szex “tabutlanítását” a diákok körében

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.