Szexting – A nők vagy a férfiak szeretik jobban?

Az angol a „szexting” szóval illeti azt az egyre elterjedtebb elfoglaltságot, amikor valaki csábító képet küld magáról telefonon vagy e-mailen keresztül. Némileg meglepő, hogy főleg a nőkre jellemző ez a viselkedés.

A kutatók több mint ötezer ember szokásait vizsgálták, akik mind regisztrált tagjai voltak egy olyan honlapnak, amely házas embereknek segít partnert találni. Úgy tapasztalták, hogy a két nem tagjai egyenlő arányban hajlamosak megcsalni a társukat. Kétharmaduk viszonya megmaradt az online világon belül, egyharmaduk azonban a való életben is folytatta a kapcsolatot, főleg az idősebbek köréből.

A kutatók, Diane Kholos Wysocki és Cheryl Childers felhívták a figyelmet, hogy az internet térhódításával jelentősen könnyebbé vált a félrelépni szándékozók dolga. Ma már egyre többen kezdik itt a kapcsolatot, és legtöbben nem szeretnének megállni ezen a szinten.

„Kutatásunk azt mutatja, hogy megváltozott az ismerkedés módja. Noha a közösségi oldalakat egyre többen használják társasági élet élésére, mindenki vágyik valódi kapcsolatokra, hiszen az ember társas lény.” – vélik a kutatók. Az eredmények a Sexuality and Culture című online folyóiratban jelentek meg.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

  1. ukotaf

    “Némileg meglepő, hogy főleg a nőkre jellemző ez a viselkedés”: Nos, egyáltalán nem meglepő, a nők (tisztelet a kivételnek) magamutogatóbbak.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.