Szex, szex, szex! – Az orgazmus univerzális csodaszer

A kutatók szerint az orgazmus nem csak az egészséget segít megőrizni azzal, hogy megóv bizonyos fertőzésektől, de hatására fiatalabbnak is nézünk ki.

Megállapították ugyanis, hogy az élvezés olyan természetes kémiai reakciót indít be, ami bármely pirulánál hasznosabb egészségünk és jó közérzetünk szempontjából.

Az orgazmus elűzi a stresszt és a depressziót, enyhíti a fájdalmat és csökkenti a mell-, illetve prosztatarák kockázatát. Dr. Mervyn Patterson bőrgyógyász szerint “az orgazmus a paraszimpatikus idegrendszer stimulálásával erősíti a véráramlást a bőr irányába, aminek hatására kinyílnak a bőr vérerei és ettől kipirultak leszünk”. A folyamat során a test hatalmas mennyiségű DHEA-t szabadít fel, ami a fiatalos megjelenést elősegítő, korosodásgátló hormon. A megfázás ellen is a szexet javasolják a kutatók, hiszen már heti egy-két szeretkezés is növeli az immunglobulin A mennyiségét, amely mint nyálban található antitest segíti az immunrendszert a betegségek elleni harcban. Ráadásul egy jó szex kiváltja az altatótablettákat is, hiszen az orgazmus közben felszabaduló oxytocin remek alvást biztosít.

orgazmus

Az angliai orgazmusoktató, Dr. Lisa Turner elmondta, “ha valaki nem akar szívrohamot kapni, legyen orgazmusa. Egy izraeli tanulmány szerint a szívrohamot átélt nők többsége kevés orgazmust élt át és fordítva”. A rendszeres szex a stresszt is képes legyőzni, hiszen orgazmus közben többféle endorfin is felszabadul, többek között szerotonin, ami a hírhedt Prozac egyik fő összetevője. De prolactin is termelődik, aminek nyugtató hatással van. A kutatók szerint amellett, hogy a magas vérnyomást is csökkenti, a szex nagyon fontos az idősebb férfiak számára a prosztatarák megelőzésében, ugyanis kitisztítja a prosztatamirigyet a sperma kilövellésekor. Ráadásul a megnövekedett tesztoszteronszint szintén jó hatással van a szívre.

Azoknál a nőknél és férfiaknál, akik kevés orgazmust élnek át, 25%-kal nagyobb a mellrák kialakulásának esélye, állapították meg görög kutatók. Azok a párok, akik legalább heti három alkalommal áldoznak a szerelem oltárán, 10 évvel tűnnek fiatalabbnak azoknál, akik csak heti két vagy még kevesebb alkalommal.

“Boldoggá tesz minket és olyan vegyi anyagokat termel, amik közvetlenül erősítik a testet és az agyat” – mondta el Dr. David Weeks, a Royal Edinburgh Hospital neuropszichológusa. Egy New Jerseyben készített tanulmány pedig arra mutatott rá, hogy a rendszeresen élvező nők jobban viselik a köszvény és az ostorszíj okozta fájdalmat.

Forrás: https://napidoktor.hu/