Szex vagy fogyás?

Bár senki nem kerülne szívesen ilyen döntéshelyzetbe, a megkérdezett nők ötvenegy százaléka bevallotta, hogy hajlandó lenne egy évig lemondani a szexről, ha cserébe karcsú lehetne.

Az amerikai Fitness magazin által készített felmérésben megkérdezett nők egy része a jó alakot részesíti előnyben, a fennmaradó 2 400 hölgy azonban inkább hajlandó megbarátkozni néhány felesleges kilóval, ha cserébe nagyszerű szexuális élményekkel lehet gazdagabb.

A nők 43 százaléka állította, hogy néha kihagy egy-egy étkezést a fogyás érdekében, 39 százalékuk pedig olykor turbódiétákkal is megpróbálkozik. 30 százalék vallotta be, hogy egyszer – de nem többször – megpróbálta a sztárok által reklámozott fogyókúrákat, mint amilyen a Jennifer Aniston által fémjelzett bébiétel-diéta, vagy Gweneth Paltrow gyümölcslé-tisztítókúrája. Ezekről azért mondtak később le, mert túl éhesek voltak a folytatáshoz.

Pam O’Brien, a magazin főszerkesztője az mondja, hatalmas a nyomás a nőkön, hogy vékonyak maradjanak: „A tévé, a mozi, a színésznők, mind ezt sugallják. Azt azonban minden nő tudja, hogy fogyni nehéz, ezért bíznak sokan a csodatablettákban és egyéb, könnyű és gyors eredményt ígérő módszerekben. A legfontosabb a rendszeres testmozgás, mert endorfint szabadít fel, és felgyorsítja az anyagcserét. Válasszunk olyat, amit utána szívesen végzünk.”

A megkérdezettek egyötöde mondta, hogy napi két óránál többet edz, egynegyedük pedig azt vallotta be, hogy eltávolította már néhány képét a Facebookról, mert túl kövérnek találta rajta magát. Emellett 27 százalék tartotta úgy, hogy már túl sokat fogyókúrázott, 44 százalék pedig azt vallotta, hogy a felmérés időpontjában is éppen diétán volt.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.