Szex menstruáció alatt?! – Miért ne?

Még élvezetesebb is lehet…

Ízlések és pofonok, ahogy mondják – ezért aztán akadnak nők, akik sosem próbálnák ki a szeretkezést havi vérzésük idején, míg mások számára a szex menstruáció alatt nem jelent gondot. Mit mondanak a szakértők?

Amennyiben már kerültünk kellemetlen helyzetbe – történetesen pont akkor jött meg, amikor együtt lehettünk volna valakivel – valószínűleg kiderült, hogyan áll a partnerünk a vérzés alatti szeretkezéshez és hogyan fogjuk ezt fel mi magunk.

A szex menstruáció alatt számos férfi –  és nő – számára nem probléma. Sőt, még élvezetesebb is lehet! Természetesen, fontos, hogy egyik félnek se legyen zavaró a dolog – ezt meg kell beszélni.

De miért is jó a szex menstruáció alatt és hogyan tegyük a lehető legjobbá?

1.Informálódjunk! Ma már telefonos applikáció is létezik abból a célból, hogy megkönnyítse a menstruáció követését, vagyis ha tudjuk, hogy közeledik a napja, könnyedén felkészülhetünk rá és semmilyen kellemetlenség nem fog érni, ha a szex menstruáció alatt „csöppen be” az életünkbe. Az alkalmazás azt is megmondja, mikor vagyunk a legtermékenyebbek – ami fontos információ.

Olyan alkalmazással is rendelkezhetünk – a MyFlo-val – amely segít gyógyszereket javasolni a hormonok által kiváltott tünetekre. Sőt, táplálkozási tippeket is ad. Így elkerülhetjük a fejfájást, a görcsöket vagy a pattanásokat, s a menstruáció periódusának normalizálásához is hozzásegíthet. Szakértőkkel is összeköthet, akik személyre szabott tanácsot adhatnak. Vagyis, tisztában lehetünk azzal, mire számíthatunk aznap – így a szex menstruáció alatt nem lehet külön bonyodalom.

2.Beszéljünk róla! Nagyon fontos, hogy közöljük a partnerünkkel, mi esne jól ebben a helyzetben és mi kevésbé. Ne szabadkozzunk, csak mondjuk el, hogy mi a helyzet és részünkről mi az elfogadható. Maradjunk empatikusak, de osszuk meg az információkat a másikkal.

3.A zuhanyzó mindig jó ötlet: a szex menstruáció alatt még extra tisztálkodást és takarítást sem igényel, ha a zuhanyzóban látunk neki! A vér eltűnik, nem maszatolunk össze semmit – vagyis tökéletesen koncentrálhatunk a szeretkezésre.

4.Készítsünk elő ágyneműt ezzel a céllal: talán mondani sem kell, hogy ha a szex menstruáció alatt többször is előfordul, érdemes kimondottan erre a célra kikészíteni ágyneműt, olyat, amelyet könnyű tisztítani. A már kevésbé jó állapotú törölköző is megteszi, amelyet magunk alá terítünk ilyenkor!

5.Tampon, amely szex közben is benn maradhat: létezik Flex néven egy 12 órás tampon-alternatíva, amely sokkal inkább egy apró csészécske – összegyűjti a szivárgó vért, s mivel a méhnyak részen ül, nem áll a közösülés útjába.

6.A vér szexi is lehet: ha már belevágtunk, élvezzük is a „véres” szexet – mivel az ugyancsak jó lehet. Ráadásul segít megszabadulni a stressztől, a görcsöktől, a fejfájástól, még a menstruáció időszakát is lerövidítheti. S még egy előny a vér mellett: természetes síkosítóként is működik…

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php