Szex – Este vagy reggel kívánod jobban?

A biológiai óránk nem jár egyformán – ezt remekül bizonyítja, hogy míg akadnak, akik már reggel hatra letudták a napi edzést, a tusolást és a reggelit, addig mások az utolsó pillanatban bújnak ki az ágyból, és még így is csak nagyon nehezen tudják összeszedni magukat.

A szex terén is jellemzőek az eltérések nem csak az igényeket, hanem a mennyiséget sőt, még az időpontot illetően is. De vajon mitől függ, hogy reggel, este, vagy éppen napközben kívánod jobban a szexet?

A férfiak reggel, a nők viszont este kívánósabbak

Alapvetően elmondható, hogy míg a férfiak inkább reggel, addig a nők sokkal inkább napközben, még inkább estefelé kívánják az együttléteket. Mindez könnyedén megmagyarázható a hormonok változásával: a férfiak tesztoszteronszintje a reggeli, hajnali órákban a legmagasabb (többek között ennek köszönhető a reggeli merevedés is). Amikor felébrednek, akkor a legnagyobb a vágyuk, legalábbis a természetet és a hormonokat figyelembe véve. Ahogy közeledik az este, annál fáradtabbak lesznek, és már nem dolgozik bennük annyira erősen a késztetés. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy a nap vége felé közeledve egyre kevésbé akarnának ágyba bújni velünk – számol be a Bien.

A csökkenő tesztoszteronszintet ugyanis ellensúlyozza, hogy mindkét nemnél lassul az agyi aktivitás, ez pedig oda vezet, hogy könnyebben kerülünk romantikus hangulatba.

csók, szex

Fotó: 123rf.com

Köztudott, hogy az intimitásra a nőknek nagy szükségük van ahhoz, hogy kielégítő legyen a házaséletük, és kellően fel tudjanak készülni az együttlétre. Ez tehát a fő oka annak, hogy a nők inkább az esti szeretkezéseket részesítik előnyben: egyszerűen könnyebben ráhangolódnak a szexre akkor, ha sikerül belefeledkezniük a pillanatba. Márpedig ez jóval egyszerűbb este, mint reggel, vagy éppen napközben.

A környezet is befolyásolja

Amit az evolúció belénk táplált, azt nem igazán tudjuk irányítani, vagy éppen befolyásolni, de a környezeti tényezők nagyban meghatározzák, milyen a szexuális étvágyunk, illetve mikor tör ránk a vágy. A szexuális életet jelentős részben meghatározza a rutin, és ez nem csupán magát az aktust jelenti, hanem az azt körülölelő szokásokat is. Ilyen pl. az, hogy ha kisgyerek van a családban, akkor a páros kénytelen alkalmazkodni az ő ébredési-fekvési szokásaihoz, amik legalább ideiglenesen felülírják a spontaneitást az összebújások időpontjait tekintve. Ugyanígy sokat számít a hétköznapi rutin: ha eleve minden reggel korahajnalban indultok dolgozni, akkor kis esély van rá, hogy még egy órával előbb felkeljetek egy gyors légyottért – főleg akkor, ha egyébként is hulla fáradtak vagytok. Az alváshiány és a fáradtság már önmagában is nagyban csökkenti az energiaszintet és a libidót is negatív irányba befolyásolja. Sőt, a hormonháztartásra szintén kifejti a hatását, aminek következtében automatikusan csökken a szexuális étvágy.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Mennyi az annyi – Elegendő a szex a párkapcsolatodban?

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.