Szex a menstruáció alatt

A menstruáció nem teszi lehetetlenné vagy különösebben bonyolulttá a szexet. Van azonban néhány dolog, amit érdemes előtte átgondolni.

Mivel ilyenkor a hüvely sokkal síkosabb, mint általában, rengeteg nő (de sok férfi is) kedveli a vaginális közösülést menstruáció alatt – hangsúlyozza a KamaszPanasz.hu.

A nőknél komoly befolyásoló tényező lehet még a magas ösztrogénszint is, emellett a szexuális aktivitás nagyban enyhíti a menstruációval járó kellemetlen tüneteket, például a görcsöket. Akkor is teherbe eshetsz, ha akkor szeretkeztek, amikor menstruálsz!

Fotó: 123rf.com

Változó megítélések

Vannak olyan nők, akik semmiképpen sem szeretnének szexuális kapcsolatot létesíteni menstruáció alatt, és az is előfordulhat, hogy olyankor a párodnak nincs kedve hozzá. Lehet, hogy csak a vér miatti félelemtől, vagy mert téged félt. A vér látványa balesetekre, fájdalomra emlékeztetheti.

Vannak, akik idegenkednek a menstruációtól és a vele járó vérzéstől, míg mások elfogadják, hogy ez természetes folyamat, a nő életének, nőiségének része.

Más esetekben a női fél érezheti magát kellemetlenül: vagy azért, mert nem biztos benne, hogy partnerét nem zavarja a vér, vagy mert őt magát zavarja. Vannak nők, akik ilyenkor kifejezetten magányra vágynak, akár vallási vagy spirituális okokból, esetleg hagyományok miatt.

Fotó: 123rf.com

Törekedj a biztonságra!

Sajnos a menstruációs folyadékban lévő vér miatt jóval nagyobb eséllyel kaphatsz el veszélyes vérrel terjedő vírusokat, például a HIV-et vagy a Hepatitiszt. A biztonságos szex mindig nagyon fontos, de ebben az esetben mindenképp elsődlegesnek kell lennie.

Ezért ajánljuk figyelmetekbe elsősorban az óvszert, ha a menstruáció alatt való közösülést választjátok – megvéd (sajnos ez sem 100 százalékos, de a legbiztonságosabb módszer!) a nem kívánt terhességtől és a legtöbb nemi betegségtől.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.