Szeretünk Facebookon leskelődni a randi előtt

Vajon az ismerkedés helyszíne meghatározza, hogy rövid vagy hosszú távú kapcsolat alakul ki két ember között? Minden esetben a férfi kezdeményezzen vagy a nők is szívesen megtennék az első lépést?

Ki kezdeményezzen?

A nő adjon egyértelmű jeleket, de a kezdeményezés a férfi dolga. Ez az általános közvélekedés a párkapcsolatok esetében. De mit szólnak mindehhez az éppen társat keresők? A felmérésben résztvevők több mint a fele gondolja úgy, hogy mindkét fél kezdeményezhet, akár a férfi, akár a nő megteheti az első lépést. Míg a férfiak háromnegyede, addig az egyedülálló nők harmada gondolja úgy, hogy ők is kezdeményezhetnek egy kapcsolatban, nem kell a másikra várni. Tehát a hölgyek még mindig szeretik, ha a férfi hódítja meg őket, a férfiak azonban a jelek szerint már szeretnék lerázni magukról a kezdeményezés terhét.

Fotó: 123rf.com

Hol ismerkedjünk, ha hosszú távú kapcsolatot keresünk?

A felmérés eredményéből kiderült, hogy a rövid távú kapcsolatok kialakulásához leginkább az éjszakai klub, a házibuli vagy egy fesztivál a legalkalmasabb helyszín. Az itt kialakult kapcsolatok tartanak a legrövidebb ideig. Aki hosszú távú kapcsolatban reménykedik, annak érdemes az osztálytársak vagy munkatársak között szétnézni, de népszerű még a tánciskola is, mint ismerkedési hely, sőt adott hobbihoz kapcsolódóan is sokak szerint meg lehet találni az igazit. Természetesen az online társkereső oldalak mellett, hiszen a felmérésben résztvevők ott (is) keresik párjukat.

Hol legyen az első randi?

Első randihoz a többség az éttermet, kávézót, egy parkbeli sétát, vagy a kirándulást tartja a legalkalmasabbnak. Érdekesség, hogy míg a férfiak körében a mozi és színház elég népszerű randihelyszín az első alkalomra, addig a nők annyira nincsenek oda az ötletért, hogy első találkozáskor egy sötét moziteremben csendben ücsörögjenek másfél-két órát a férfi mellett.

Az első randi a nőket leginkább a férfi ápolatlansága zavarja a legjobban, a férfiak szerint viszont nincs annál rosszabb, ha nem tudnak értelmesen elbeszélgetni a másikkal.

Fotó: 123rf.com

Hozzád vagy hozzám?

A férfiak több mint a fele, a nőknek viszont alig harmada vallja azt, hogy már az első 1-2 randin felmenne a másik lakására vagy felhívná magához randipartnerét. Egyébként éppen a harmincas korosztályban a legkisebb azoknak az aránya, akik nem várnának a hosszabb ismeretségig ehhez, mind a fiatalabbak, mind pedig a negyvenen túliak szívesebben randevúznak már az első 1-2 alkalommal valamelyik fél lakásán.

Mit mond a Facebook és mit mondjunk el az exekről?

Még mielőtt sor kerülne a találkozóra, a társkeresők háromnegyede mindig utánanéz partnerének a Facebookon. Érdekesség, hogy a nők jóval kíváncsibbak ilyen téren, mint a férfiak. Utóbbiak kétharmada szokott „kémkedni” a randi előtt, a nőknél viszont 80% feletti az arány. Az exekről viszont jobb minél később részletekbe menően sztorizgatni, bár az még beleférhet, ha az elején kiderül pár apró részlet. A társkeresők több mint a fele legalábbis inkább a későbbiekre hagyná a témát, minthogy az első randin egyből szóba hozza korábbi kapcsolatukat.

5 tipp – Így randizz válás után

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

  1. Tóth Ervin

    Ha a férfi kezdeményez, a nő évek múlva feljelentheti molesztálásét.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.