Rózsaszín nemi szerv a férfiak kedvence!

Elég csak a vörösre rúzsozott ajkakra, a vörös szívre és vörös neglizsékre gondolni, létség nem fér hozzá, hogy a vörös a csábítás színe.

Ennek ellenére egy új tanulmány arra az eredményre jutott, hogy a férfiak többsége előnyben részesítik a rózsaszín női nemi szerveket a vörössel szemben.

A vörös szín szexuális jelentéstartalmára gyakori magyarázat a például a nőstény páviánok vöröses hátsója, amellyel sfogadókészségükre hívják fel a hím páviános figyelmét. Dr. Sarah Johns, a Kenti Egyetem antropológus kutatója azonban túlságosan leegyszerűsítőnek tartja ezt az elméletet, szerinte a vörös szín vonzásának egészen más állhat a hátterében.

Ha a vörös ruhák és a vörös rúzs a női nemi szerveket szimbolizálják, akkor az egyben azt is jelentené, hogy a férfiak jobban vonzódnak a vöröses árnyalatú nemi szervekért. Ezért Dr. Johns és kutatótársai elhatározták, hogy felmérést készítenek a férfiak női nemi szervekre vonatkozó preferenciájáról.

parkapcsolat8

A felmérés előkészítéséhez a kutatók női nemi szervekről készített, nem pornográf jellegű fényképeket gyűjtöttek össze, majd a hasonló szögből készített képeknek utólagos retussal halvány rózsaszín, világos rózsaszín, sötétebb tónusú rózsaszín és vöröses árnyalatot adtak, miközben ügyeltek, hogy a retusálás ne legyen feltűnő, illetve az összhatás teljesen természetesnek hasson, mondta Dr. Johns.

A felmérésen 40 heteroszexuális férfi vett részt, akinek a 16 női nemi szervről készült fényképet egy 1-től 100-ig terjedő skálán kellet tetszés alapján értékelni. Az eredmények összehasonlításából egyértelműen az derült ki, hogy a férfiaknak a legkevésbé a vöröses árnyalatú nemi szerv tetszett. „A rózsaszín három különböző árnyalata között alig volt különbség a férfiak értékelései alapján, miközben a vörös színt sokkal kevesebben találtak vonzónak. Az utólagos színezésnél ügyeltünk rá, hogy ne lehessen nemi betegségre, vagy gyulladásra asszociálni a vörös nemi szerveknél, de mégis lehet, hogy ez is közrejátszott a vörös szín határozott elutasításában” – mondta Dr. Johns.

A tanulmány részleteit a PLoS One című orvosi szakfolyóirat áprilisi számában publikálták.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.